Ajankohtaista

Tervetuloa mukaan tapahtumiimme ja toimintaamme vuonna 2021

 

Vuosi 2021 pitää sisällään taas monenlaisia ja mielenkiintoisia tapahtumia jäsenillemme ja jäsenperheillemme.

Edellisvuosien tapaan korostamme edelleen toiminnassamme asioita, jotka lisäävät yhteisöllisyyttä jäsentemme välillä sekä antavat virkistystä niin arjen askareihin kuin myös ammatillista tukea. Korostamme toiminnassamme yhteistyötä muiden kuntamme alueella toimivien yhdistysten kanssa. Näin toimien voimme yhdessä tarjota laajemmalle väelle mukavia tapahtumia kuin myös yhteisin voimin paremmin ne laadukkaasti toteuttaa.

 

 Jo toteutetut tapahtumat on siirretty www-sivuillamme kohtaan ” Mennyt toiminta / vuosi 2020  ”

Ohessa  alla on myös vuoden 2021 toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelmasta  pääsee näkemään koko vuoden toimintamme tiivistettynä niin maamiesseuran kuin maaseutunaistenkin osalla. 

Toimintasuunnitelma:

Jäsenkirjeet:

Maamiesseuran ja maaseutunaisten vuoden 2021 tapahtumat  kuukausittain. 

 

 

TAMMIKUU  2021

Tammikuu Johtokunnan kokous/jäsentiedote 1-2021/Sivujen päivitys
Tilinpäätös & vuosikertomus 2020 ja alkuvuoden toiminta valmistelu/ laskiainen.

 

 

 

MAALISKUU  2021

Ilmainen hissilippu jäsenille & jäsenperheille käytettäväksi lasketteluun yhden kerran Joutsenon Myllymäessä arkipäivisin (ti-pe) 8.3. – 31.3.2021 välisenä aikana

Tämän laskettelutapahtuman organisoijana ja ILMAISEN LASKETTELULIPUN mahdollistajana on MTK Kaakkois-Suomen  maaseutunuoret. Yhteistyömme puitteissa he ovat kutsuneet myös Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet & jäsenperheet mukaan tähän omatoimiseen laskettelutapahtumaan ja ilmaisen laskettelulipun käyttäjiksi. ISO KIITOS seurojemme puolesta MTK Kaakkois-Suomen maaseutunuorille !

ARKIPÄIVISIN (ti-pe) 8.3. – 31.3.2021 VÄLISENÄ AIKANA jäsen & jäsenperhe voi käydä laskettelemassa Myllymäessä ja saa TÄNÄ AIKANA  3 tunnin ILMAISEN HISSILIPPUN itselleen & perheen jäsenille. Tämän edun voi hyödyntää vain yhden kerran 8.3.-31.3.2021 välisenä aikana.  Mahdolliset välineiden vuokraukset jokainen maksaa itse.

Tarkista Myllymäen aukioloajat ja koronaohjeistus Myllymäen www-sivuilta:

https://www.myllymaki.com/uutiset.html?190292

Aiempina vuosina on ollut myös ulkoilun ja laskettelun ohessa tarjolla laskettelurinteen alatuvalla ilmaiseksi kahvia, mehua, pullaa ja grillimakkaraa, mutta tänä vuonna tätä ei voida toteuttaa koronamääräysten vuoksi.  

Jäsenet ovat saaneet jäsentiedotteen mukana lipun, jonka täyttämällä voi saada ilmaisen hissilipun ( 3 tuntia) käyttöönsä. Edun voi hyödyntää vain kerran,. Mikäli olet MTK:n jäsen, lipuketta ei tarvita vaan MTK:n jäsenkortti riittä

************************************************************************************************
Tarvittaessa lisätietoja antavat: Maamiesseuran puheenjohtaja Asko Saikko, puh. 040 – 5075842, maaseutunaisten
sihteeri Heli Sahlman, puh. 0400-257897 ja MTK Taipalsaari ry:n sihteeri Sari Kantonen, puh. 050 – 3058382

 

Taipalsaaren maamiesseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous on jouduttu perumaan / siirtämään Taipalsaaren kunnantalolla (Kellomäentie 1)

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilanneku​varyhmä on todennut 9.3.2021​: Koronavirusep​id​emia on Etelä-Karjalan alueella leviämisvaiheessa. 

Voimassa on kuuden hengen kokoontumisrajoitus.

 

HUHTIKUU  2021

Taipalsaaren koululaisten oma metsänistutustapahtuma huhti-toukokuun vaihteessa

Kaikki Taipalsaaren koulujen oppilaat (n.500 oppilasta) pääsevät keväällä istuttamaan ohjatusti omat puuntaimet kunnan osoittamalle maalle Taipalsaaren maamiesseuran, tuottajayhdistyksen ja Etelä-Karjalan metsänhoitoyhdistyksen ohjauksessa. Koululaisten ”oma metsä” tulee sijoittumaan lähelle kirkonkylää Pappilanniemelle vievän tien varteen.

Koululaisten istuttamana ” koululaisten oma metsä” jää myös pysyväksi osaksi Taipalsaaren tulevaa historiaa koululaisten tekemänä.  Koululaiset pääsevät myös jatkossa seuraamaan ja havainnoimaan ” koululaisten oman nimikkometsän” kasvua ja kehittymistä tulevina vuosina sekä näkemään käytännössä metsän ja sen kasvun merkityksen ilmaston parantajana. Tapahtuma on myös Taipalsaaren kunnan 450 vuotta juhlatapahtuma koululaisille.

Mikäli korona-tilanne estää keväällä tämän toteutuksen, voidaan se toteuttaa elo-syyskuussa 2021

 

9-11.4.2021 Nasta Merituuli 2021 Hamina Naisten valmiusliitto

 

 

 

 

 

 

 

TOUKOKUU  2021

Röytyn katon uudelleen tervaus

Röytyn pihaton haapalautakatto tervattiin kesällä 2019 ensimmäisen kerran pihaton valmistuttua. Nyt on aika tehdä uudelleen tervaus, jotta pihaton upea haapalautakatto saadaan säilymään mahdollisimman hyvin ja pitkään tulevina vuosina.

Tervaushomma hoidetaan maamiesseuran ja kotiseutuyhdistyksen yhteistyönä talkoilla, kuten aikaisemminkin. Aitoa mäntypuusta valmistettua hautatervaa onkin jo varattuna tähän tapahtumaan.

Tervaustapahtuman tarkempi ajankohta täsmentyy sen mukaan, miten kevät ja ilmat etenee toukokuussa. Tervaustalkoot hoidetaan 5-10 miehen talkoolaisvoimin. Kuten edelliselläkin kerralla, tervaus kiinnostanee myös ”ohikulkijoita” ja tapahtumalla tullee olemaan seuraajia samalla tapaa kuin kesäkuussa 2019, kun katto ensi kerran tervattiin. Aito tervan tuoksu leijui silloin 2-3 viikkoa kirkonkylän raitilla ja sitä moni ohikulkija ihasteli. Näin varmaan myös tänä keväänä.

 

Historiaretki Kannakselle (Muolaa-Äyräpää-Summa)yhdessä Taipalsaaren reserviläisten kanssa. 

 Retkellä seurattaisiin ” taipalsaarelaisten veteraanien sotatietä /talvisota” . Näin
tällä olisi kytkös Taipalsaaren historiaan sota-ajan osalta. Retki voidaan toteuttaa myös
loppukesästä, jos koronatilanne estää sen toteuttamisen keväällä. Taipalsaaren kippari Osmo
Savolainen olisi mahdollinen retken vetäjä? . Retken osallistujamäärä 30-45 henkeä.

 

KESÄKUU  2021

Polkupyöräretki Peltoin kylälle ja uuden lintutornin avajaiset 12.6.2021.

Lähtö Röytyn kotiseututalolta ryhmänä. Myös muualta voi tapahtua lähtö omatoimisesti. Kohteena Peltoin kylällä oleva uusi lintutorni. Ohjelmassa on lintutornin avajaiset. Esillä myös laajemminkin Saimaan saaristoreitin pyöräilymahdollisuuksien esille tuonti ja uutuutena suunnitteilla oleva Taipalsaaren ”kosteikkopyöräilyreitistö” sekä  Saimaan vesistöjen hoito kosteikkorakentamisen avulla.

 Mukana tapahtumassa yhteistyötahona Lappeenrannan seudun ympäristötoimi sekä Taipalsaaren kunta. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma.

 

 

HEINÄKUU  2021

Maaseudun perinnepäivä Röytyssä su 4.7.2021

Tapahtuma on osana Taipalsaari-päivien 2. – 4.7.2021 ohjelmaa. Perinnepäivässä tulee olemaan monipuolinen ohjelman Röytyn kotiseututalolla.  Uutena elementtinä tapahtumassa mm. tervanpolttonäytös sekä ”draamakierros”, jota Raili Leino on valmistellut. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen tilaisuus. Tapahtuma on myös osana Taipalsaaren kunnan 450 vuotta juhlavuoden ohjelmaa. 

Tapahtumassa julkistetaan myös nyt valmisteilla oleva Taipalsaaren maamiesseuran 120 vuotta historiakirja


Pellonpiennartapahtuma heinäkuun aikana 

Paikka ja tarkempi tapahtuman päivämäärä täsmentyy kevään aikana.  Teeman puitteissa suunnittelun alla mahdoillinen ” pellonpiennarretki” Joutsenon suunnalle.

Siihen liitettynä myös joku muu mielenkiintoinen tutustumiskohde.

 

 

ELOKUU  2021

Elokuu Kuninkuusravit ja pihattopiknik Röytyn pihatossa lauantaina 31.7.2021 klo 13.00-17.00

 

 

Kuninkuusravit 2021 ravataan Seinäjoella. Röytyn pihattoon järjestetään aikaisempien
vuosien tapaan ” ravikatsomo”, jossa voidaan live-lähetyksenä seurata kuninkuusraveja
Seinäjoelta. Ja samalla viettää mukavaa yhteistä iltapäivää piknik-tunnelmassa.
Tapahtuma kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma.

 

Tapahtumalla halutaan kunnioittaa ” hevoskasvatus-ja raviperinnettä”, mikä on ollut tyypillistä Taipalsaarella aiempina vuosina ja myös viime vuosina ennen kaikkea 3 kertaisen ravikuningatar Saaga S:n myötä..

Tapahtuma sopinee tässä hengessä koko kunnan450- juhlavuositapahtumaksi vuonna 2021

SYYSKUU  2021


Taipalsaaren maamiesseuran 120 vuotta juhla su 26.9.2021.

Tämä juhla oli tarkoitus pitää 27.9.2020, mutta koronatilanteen vuoksi se jouduttiin siirtämään vuodelle 2021. Tämä juhlatapahtuma on myös osaltaan Taipalsaaren 450 vuotta ohjelmatarjontaa ja nimenomaan sen vuoksi, että se
erinomaisella tavalla täydentää maaseudun ja maatalouden osalla kunnan 450 vuotta
historiatarjontaa.
Sadonkorjuukirkkopyhä

LOKAKUU  2021

Lokakuu Traktorin taitoajokilpailut Haikkaanlahden vanhalla kansakoululla.

Ajot järjestetään vahoilla
traktoreilla ja samaan malliin kuin ne toteutettiin 1960 -70 luvulla

MARRASKUU  2021


Marraskuu Miesten ruokakurssi

 

Miesten ruokakurssin teema ja pitopaikka täsmentyy kesän  kuluessa. 


Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräisen syyskokouksen ajankohta ja pitopaikka täsementyy myöhemmin .

Sääntömääräinen kokous pidettävä sääntöjen mukaan ennen marraskuun loppua. Syyskokous pidetään samana iltana ja samassa paikassa kuin MTK Taipalsaaren tuottajien vierallinen kokous. 

 

 Iltaan sisältyy yhteinen  kaikille avoin ja ilmainen ajankohtainen esitelmä. Samoin kaikille paikalle tuleville ilmainen perinteinen ohrapuurotarjoilu.

 

JOULUKUU  2021


Joulukuu Reinikkala / jäsenistön yhteinen illanvietto