Maamiesseura

Tervetuloa maamiesseuran toimintaan!

WP_20151121_19_49_51_Pro    Entisajan tapaan kauran kylvöä käsin kokeilemassakuva-6-valtuustosalissa-yleisoa-tuleilla-poydilla-ja-seisomassa

Taipalsaaren maamiesseura on perustettu vuonna 1900 ja se on Taipalsaaren vanhin maaseutuseura.

Maamiesseuramme toiminnassa vuosi 2018 on seuramme 118. toimintavuosi. Seuramme toiminta jatkuu edelleen vireänä ja aikaansa seuraavana. Seurassamme on jäseniä tällä hetkellä 252 jäsentä (vuoden lopun 2018 tilanne). Uusia jäseniä vuoden aikana on tullut seuraamme 35 jäsentä.  Toimintamme tarkoitus on koota maatila- ja maaseutuyrittäjät sekä muut maaseutuhenkiset ihmiset yhteistoimintaan.

Toiminnassamme korostamme asioita, jotka lisäävät yhteisöllisyyttä jäsenten välillä sekä antavat virkistystä arjen askareisiin. Toiminnassamme myös korostuu yhdessä tekeminen; niin jäsenten kanssa kuin myös muiden alueella toimivien yhdistysten kanssa. Läheisintä yhteistyömme on ollut Taipalsaaren maaseutunaiset ry:n, Taipalsaaren tuottajayhdistyksen ja kotiseutuyhdistyksen kanssa, mutta myös muiden kuntamme alueen yhdistysten kanssa olemme avoimet yhteistyölle ja yhteisiin tapahtumiin.

Jäseniksi ovat tervetulleita kaikki alueellamme asuvat asukkaat ja myös kauempana olevat. Jäsenet maksavat vuotuisen jäsenmaksun, joka on tällä hetkellä 15 euroa /jäsen vuodessa.

Jäseneksi voit liittyä täyttämällä vaikkapa oheinen jäsenlomake 2018 ja palauttamalla se jäsenlomakkeessa olevan ohjeen mukaan seuran sihteerille.    Taipalsaaren maamiesseura- jäsenlomake 2018

Seuramme yhteydessä toimii myös ”Taipalsaaren Wanhat Masinat” -kerho, joka puitteissa vanhoista koneista ja niiden kunnostamisesta kiinnostuneet voivat kokoontua yhteisen harrastuksensa pariin sekä kerhon järjestämään toimintaan.  Merkittävänä projektina Wanhat Masinat toiminnassa on ollut Röytyn kotiseututalon pihapiiriin koottavan ” vanhojen traktorityökoneiden avomuseo”. Projekti käynnistettiin vuoden 2016 alussa ja museon avaaminen tapahtui Taipalsaari – päivien yhteydessä 2.7.2017.  Vanhojen traktorityökoneiden museossa on esillä yli 30 vanhaa traktorityökonetta 1940-1970 luvulta.

Samoin maamiesseura yhdessä Taipalsaaren kotiseutuyhdistyksen ja maaseutunaisten kanssa kunnosti kevään 2017 aikana Röytyn vanhan kivinavetan pohjaraunion viihtyisäksi ” taipalsaarelaisten kesäkeitaaksi – Röytyn pihatoksi”. Tämä teko palkittiin myös kunniamaininnalla maa-ja kotitalousnaisten keskuksen ”vuoden 2017 maisema-teko”- kilpailussa. Kesän 2018 kuluessa talkoilla vielä pihattoon kevytkatos haapalaudoista, jolloin sen käyttömahdollisuudet paranevat edelleen.

Maamiesseuran osoite : Suolahdentie 461, 54930 Levänen,   Puh: +358 40 5075842

Sähköposti: tsmaamiesseura@gmail.com

 

No comments.