Jäsenyys

 

Tervetuloa jäseneksi Taipalsaaren maamiesseura ry:hyn

Jäseneksi voi liittyä maksamalla seuran vuotuisen jäsenmaksun. Vuoden 2021 jäsenmaksu on 15 €/jäsenvuosi.  Jäsenmaksun maksamalla olet tervetullut osallistumaan seuran tapahtumiin ja monimuotoiseen toimintaan. Samalla pääset myös äänivaltaisena jäsenenä vaikuttamaan seuran toimintaan ja tulevaisuuteen kevät- ja syyskokouksissa. Nyt vuoden 2021 alussa jäsenmäärämme on 262 jäsentä. Vuoden 2021 aikana jäsenmäärämme on lisääntynyt 10 uudella jäsenellä.

Jäsenyys kannattaa, sillä olet tervetullut;

• seuran jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin

• retkiin

• koulutuksiin

• osallistumaan seuran virallisiin kokouksiin ja käyttämään äänivaltaa kokouksissa

• saat ajankohtaiset tiedotteet – jäsentiedotteet 2-3 kertaa /vuosi

Jäsenmaksun maksaneet seuran jäsenet ovat myös ProAgria Etelä-Suomi ry:n jäseniä ja pääsevät näin hyödyntämään ProAgria Etelä-Suomen jäsenyhteisöjen jäsenille tarjoamat jäsenedut (mm. jäsenlehti jne).

Jäseneksi voi liittyä täyttämällä oheisena liitteenä oleva jäsenlomake:    Taipalsaaren maamiesseura jäsenlomake 2021

Toimita se täytettynä maamiesseuran jäsenvastaava Asko Saikolle sähköpostilla (a-m@rantatupa.net ) tai postitse (os.Suolahdentie 461, 54930 Levänen )

 

Ajankohtaista tietoa jäsenistölle tarjottavista tapahtumista ja palveluista löytyy  myös jäsenkirjeistämme. Jäsenkirjeet on luettavissa oheisten linkkien takaa: 

Vuosien 2018 – 2020  toimintaan voi tutustua myös ohessa olevien vuoden 2018 toimintakertomuksen ja 2019 ja 2020 toimintasuunnitelman myötä.

LIITY JÄSENEKSI

Jäsenenä pääset vaikuttamaan äänivaltaisena jäsenenä myös maamiesseuran sääntömääräisissä kevätkokouksessa ja syyskokouksessa.

Jäsenmaksun maksaneet seuran jäsenet ovat myös ProAgria Etelä-Suomi ry:n jäseniä ja näin pääsevät hyödyntämään ProAgria Etelä-Suomen jäsenyhteisöjen jäsenille tarjoamat jäsenedut (mm. jäsenlehti, koulutukset jne).


SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET

Sääntöjen mukaisesti maamiesseuralla on 2 virallista kokousta. Kevätkokouksessa vahvistetaan edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös ja syyskokouksessa hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan johtokunnan jäsenet erovuorossa olevien tilalle.

 

Taipalsaaren maamiesseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous torstaina 25.3.2021 klo 18.00 alkaen Taipalsaaren kunnantalolla (Kellomäentie 1)

Tilaisuuteen osallistuville on tarjolla pullakahvit klo 18.00 alkaen ennen varsinaisen kokouksen alkua.   

Kevätkokouksessa ovat esillä sääntöjen 6§ määräämät asiat. Kevätkokouksessa hyväksytään vuoden 2020 toimintakertomus sekä vuoden 2020 tilinpäätös.

Kokousedustajat saavat myös ajankohtaiskatsauksen tulevan kevään tapahtumista sekä väliaikatietoja Taipalsaaren maamiesseuran 120 vuotta historiakirjan valmisteluvaiheesta ja tulevasta sisällöstä.

Noudatamme kokouksessa koronatilanteen mukaisia turvaohjeita sekä niiden edellyttämiä mahdollisia osallistujamäärän rajoituksia.  Aiemmin ennen koronatilannetta yleisten kokouksen alussa on ollut perinteisesti kaikille avoin ja ilmainen ajankohtaisesitelmä, johon on osallistunut kuulijoita noin 50- 80 henkeä. Koronatilanteen asettamien rajoitusten vuoksi emme tällä kertaa tarjoa esitelmätilaisuutta, vaan palaamme tähän käytäntöön sitten, kun koronatilanne on voitettu.

Maamiesseuran sääntömääräinen syyskokous 12.11.2020 klo 18.00 alkaen Taipalsaaren kunnantalolla

Aikaisempien vuosien tapaan myös tänä syksynä pidettiin  maamiesseuran ja tuottajien  sääntömmääräiset kokoukset samana iltana samassa paikassa. Tuottajat pitivät oma kokouksen  klo 17.00 alkaen .

Tuottajien kokouksen jälkeen oli yhteinen ohrapuurotarjoilu klo 18.00 ja sen jälkeen maamiesseuran virallinen syyskokous, jossa käsiteltiin sääntöjen 6 § mukaiset asiat. Kokouksen päätteeksi kuultiin sitten kaikille avoin ja ilmainen esitelmä, jonka piti agronomi, tutkija ja mv. Juuso Joona aiheesta ” Uudistavan viljelyn periaatteet”.

 

Virallisessa syyskokouksessa vahvistettiin vuoden  toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021. 

Erovuorossa olleet johtokunnan jäsenet ( Sari Kantonen, Veikko Saira ja Jarmo Kallio) valittiin edelleen vuosiksi 2021-2023 sekä nykyinen puheenjohtaja Asko Saikko edelleen puheenjohtajaksi seuraavalle 3-vuotiskaudelle ( vv. 2021.2023)                                                                                                                                                                             

Kaikkiaan kokouksessa oli 20 osallistujaa, joka näin korona-aikaan oli ihan sopiva määrä ajatellen kokouspaikkaa ja turvaetäisyyksiä.

Agronomi, tutkija ja mv. Juuso Joonan esitelmä oli erittäin mielenkiintoinen ja se kesti keskusteluineen peräti tunnin. Aihe kiinnosti ja varmaan sai monet  miettimään, miten viljelijät tosiaan voivat olla ” ilmasto-ongelman ratkaisijoita” tulevaiuudessa ja samalla ” uudistavalla viljelyllä”     myös parantaa omaa tilansa kannattavuutta. 

 

Maamiesseuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään 10.3.2020 illalla Taipalsaaren kunnantalolla. 

Kokouspaikkana on  Taipalsaaren kunnantalo. Samana iltana pidetään myös MTK  Taipalsaaren yhdistyksen vuosikokous , joka on ennen maamiesseuran  kokousta.

Kokousten välillä tarjotaan pullakahvit , jonka jälkeen on yhteisen mielenkiintoisen kokousesitelmän vuoro.

Tällä kertaa esitelmän pitää professori Jarmo Partanen LUT – yliopistosta .  Esitelmän aiheena on ” Olemme suuren äärellä –  vedestä ja ilmasta polttoainetta”.  Esitelmässään professori Jarmo Partanen kertoo LUT-yliopiston ainutlaatuisesta tutkimustyöstä synteettisten polttoaineiden valmistukseen liittyen. Jo nyt on saatu tekniikka toimivaksi laboratoriomittakaavassa pienessä koelaitoksessa LUT -yliopistolla.

Ja lähiaikoina tämä mullistava teknologia on ehkäpä tekemässä läpimurron , jolloin vaikkapa sementti-ja kemiantehtaiden jätekaasuista voitaisiin valmistaa fossiilista öljyä korvaavia polttoaineita autoille ja laivoille ja lentokoneille.   Nyt kannattaa tulla kuulemaan tulevaisuuden mahdollisuuksista !

 

Esitelmä on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma samoin kuin ennen esitelmää tarjottavat pullakahvit.

Kokousesitelmän jälkeen on maamiesseuran sääntömääräinen vuosikokokous.

Vuosikokouksessa  sääntöjen mukaan hyväksytään vuoden 2019 toimintakertomus ja vuoden 2019 tilinpäätös. 

 

Kokousedustajille annetaan myös lyhyt katsaus Taipalsaaren maamieseuran 120 v. historiakirjan  toteutustilanteesta sekä tulevasta 120 vuotisjuhlasta. 

 

 

***************