Jäsenyys

 

Tervetuloa jäseneksi Taipalsaaren maamiesseura ry:hyn

Jäseneksi voi liittyä maksamalla seuran vuotuisen jäsenmaksun. Vuoden 2023 jäsenmaksu on 15 €/jäsenvuosi.  Jäsenmaksun maksamalla olet tervetullut osallistumaan seuran tapahtumiin ja monimuotoiseen toimintaan. Samalla pääset myös äänivaltaisena jäsenenä vaikuttamaan seuran toimintaan ja tulevaisuuteen kevät- ja syyskokouksissa. Nyt vuoden 2022 lopussa jäsenmäärämme oli 271 jäsentä. Vuoden 2022 aikana jäsenmäärämme on lisääntynyt 9:llä uudella jäsenellä.

Jäsenyys kannattaa, sillä olet tervetullut;

• seuran jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin

• retkiin

• koulutuksiin

• osallistumaan seuran virallisiin kokouksiin ja käyttämään äänivaltaa kokouksissa

• saat ajankohtaiset tiedotteet – jäsentiedotteet 2-3 kertaa /vuosi

Jäsenmaksun maksaneet seuran jäsenet ovat myös ProAgria Etelä-Suomi ry:n jäseniä ja pääsevät näin hyödyntämään ProAgria Etelä-Suomen jäsenyhteisöjen jäsenille tarjoamat jäsenedut (mm. jäsenlehti jne).

Jäseneksi voi liittyä täyttämällä oheisena liitteenä oleva jäsenlomake:    Liity jäseneksi lomake

Toimita se täytettynä maamiesseuran jäsenvastaava Asko Saikolle sähköpostilla (a-m@rantatupa.net ) tai postitse (os.Suolahdentie 461, 54930 Levänen )

 

Ajankohtaista tietoa jäsenistölle tarjottavista tapahtumista ja palveluista löytyy  myös jäsenkirjeistämme. Jäsenkirjeet on luettavissa oheisten linkkien takaa: 

Vuosien 2018 – 2021  toimintaan voi tutustua myös ohessa olevien ko. vuosien toimintakertomusten myötä sekä vuoden 2022 toimintaan vuoden 2022 toimintasuunnitelman myötä.

LIITY JÄSENEKSI

Jäsenenä pääset vaikuttamaan äänivaltaisena jäsenenä myös maamiesseuran sääntömääräisissä kevätkokouksessa ja syyskokouksessa.

Jäsenmaksun maksaneet seuran jäsenet ovat myös ProAgria Etelä-Suomi ry:n jäseniä ja näin pääsevät hyödyntämään ProAgria Etelä-Suomen jäsenyhteisöjen jäsenille tarjoamat jäsenedut (mm. jäsenlehti, koulutukset jne).


  SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET

  Sääntöjen mukaisesti maamiesseuralla on 2 virallista kokousta. Kevätkokouksessa vahvistetaan edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös ja syyskokouksessa hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan johtokunnan jäsenet erovuorossa olevien tilalle.

  Taipalsaaren maamiesseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous 17.3.2022 klo 19.30 alkaen

  Kokous pidetään Taipalsaaren kunnantalolla ( Kellomäentie 1,  54920 Taipalsaari). 

  Kokouksessä hyväksytään vuoden 2021 toimintakertomus  Taipalsaaren maamieseuran toimintakertomus 2021

  sekä tilinpäätös. Merkittävänä asiana on myös  sääntömuutos ja sen toinen käsittely.

  Ennen vuosikokousta on klo 18.00 alkaen kaikille avoin ja ilmainen esitelmätilaisuus ja kahvitarjoilu esitelmän jälkeen. Esitelmän pitää projektiluotsi Jukka Hasu aiheenaan ” Vesistöt erottaa – Kutilan kanava yhdistää”

   

  Taipalsaaren maamiesseura ry:n sääntömääräinen SYYSKOKOUS pidettiin Taipalsaaren kunnantalolla ( os. Kellomäentie , Taipalsaaari) klo 18.30 alkaen. 

   

  Kokoustilana oli kunnatalon alakerrassa oleva  Messi-kabnetti. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen syyskokoukselle määräämät asiat eli hyväksyttiin vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin johtokuntaan erovuorossa olevien jäsenten tilalle jäsenet.

  SONY DSC

   

  Merkittävänä asiana kokouksessa oli seuran sääntömuutos ja sen ensimmäinen käsittely.  Sääntömuutosta oli valmisteltu johtokunnan toimesta kesän 2021 aikana. Sääntömuutoksessa merkittävin muutos oli siinä, että tavoitteenä on siirtyä 1 kokouksen käytäntöön. Saimoin johtokunnan jäsenten määrä alenee 9 jäsenestä 6 jäseneeseen sekä ikäpykälä  poistetaan johtokunnan jäsenten osalta. Kokous hyväksyi sääntömuutoksen yksimielisesti.

   

  Kokouksen jälkeen noin klo 19.30 oli perinteinen ohrapuurotarjoilu, joka oli yhteinen MTK-Taipalsaari ry:n kanssa. MTK Taipalsaari ry piti oman vuosikouksen samoin kunnantalolla 22.11.2021 klo 18.00 alkaen.

  Taipalsaaren maamiesseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous torstaina 25.3.2021 klo 18.00 alkaen Taipalsaaren kunnantalolla (Kellomäentie 1)

  Tilaisuuteen osallistuville oli tarjolla pullakahvit klo 18.00 alkaen ennen varsinaisen kokouksen alkua.   

  Kevätkokouksessa olivat esillä sääntöjen 6§ määräämät asiat. Kevätkokouksessa hyväksyttiin vuoden 2020 toimintakertomus sekä vuoden 2020 tilinpäätös.

  Kokousedustajat saivat myös ajankohtaiskatsauksen tulevan kevään tapahtumista sekä väliaikatietoja Taipalsaaren maamiesseuran 120 vuotta historiakirjan valmisteluvaiheesta ja tulevasta sisällöstä.

   

   

  Maamiesseuran sääntömääräinen syyskokous 12.11.2020 klo 18.00 alkaen Taipalsaaren kunnantalolla

  Aikaisempien vuosien tapaan myös tänä syksynä pidettiin  maamiesseuran ja tuottajien  sääntömmääräiset kokoukset samana iltana samassa paikassa. Tuottajat pitivät oma kokouksen  klo 17.00 alkaen .

  Tuottajien kokouksen jälkeen oli yhteinen ohrapuurotarjoilu klo 18.00 ja sen jälkeen maamiesseuran virallinen syyskokous, jossa käsiteltiin sääntöjen 6 § mukaiset asiat. Kokouksen päätteeksi kuultiin sitten kaikille avoin ja ilmainen esitelmä, jonka piti agronomi, tutkija ja mv. Juuso Joona aiheesta ” Uudistavan viljelyn periaatteet”.

   

  Virallisessa syyskokouksessa vahvistettiin vuoden  toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021. 

  Erovuorossa olleet johtokunnan jäsenet ( Sari Kantonen, Veikko Saira ja Jarmo Kallio) valittiin edelleen vuosiksi 2021-2023 sekä nykyinen puheenjohtaja Asko Saikko edelleen puheenjohtajaksi seuraavalle 3-vuotiskaudelle ( vv. 2021.2023)                                                                                                    

                                                                          

  Kaikkiaan kokouksessa oli 20 osallistujaa, joka näin korona-aikaan oli ihan sopiva määrä ajatellen kokouspaikkaa ja turvaetäisyyksiä.

  Agronomi, tutkija ja mv. Juuso Joonan esitelmä oli erittäin mielenkiintoinen ja se kesti keskusteluineen peräti tunnin. Aihe kiinnosti ja varmaan sai monet  miettimään, miten viljelijät tosiaan voivat olla ” ilmasto-ongelman ratkaisijoita” tulevaiuudessa ja samalla ” uudistavalla viljelyllä”     myös parantaa omaa tilansa kannattavuutta. 

   

  Maamiesseuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään 10.3.2020 illalla Taipalsaaren kunnantalolla. 

  Kokouspaikkana on  Taipalsaaren kunnantalo. Samana iltana pidetään myös MTK  Taipalsaaren yhdistyksen vuosikokous , joka on ennen maamiesseuran  kokousta.

  Kokousten välillä tarjotaan pullakahvit , jonka jälkeen on yhteisen mielenkiintoisen kokousesitelmän vuoro.

  Tällä kertaa esitelmän pitää professori Jarmo Partanen LUT – yliopistosta .  Esitelmän aiheena on ” Olemme suuren äärellä –  vedestä ja ilmasta polttoainetta”.  Esitelmässään professori Jarmo Partanen kertoo LUT-yliopiston ainutlaatuisesta tutkimustyöstä synteettisten polttoaineiden valmistukseen liittyen. Jo nyt on saatu tekniikka toimivaksi laboratoriomittakaavassa pienessä koelaitoksessa LUT -yliopistolla.

  Ja lähiaikoina tämä mullistava teknologia on ehkäpä tekemässä läpimurron , jolloin vaikkapa sementti-ja kemiantehtaiden jätekaasuista voitaisiin valmistaa fossiilista öljyä korvaavia polttoaineita autoille ja laivoille ja lentokoneille.   Nyt kannattaa tulla kuulemaan tulevaisuuden mahdollisuuksista !

   

  Esitelmä on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma samoin kuin ennen esitelmää tarjottavat pullakahvit.

  Kokousesitelmän jälkeen on maamiesseuran sääntömääräinen vuosikokokous.

  Vuosikokouksessa  sääntöjen mukaan hyväksytään vuoden 2019 toimintakertomus ja vuoden 2019 tilinpäätös. 

   

  Kokousedustajille annetaan myös lyhyt katsaus Taipalsaaren maamieseuran 120 v. historiakirjan  toteutustilanteesta sekä tulevasta 120 vuotisjuhlasta. 

   

   

  ***************