Tapahtunut toiminta ja historia

Taipalsaaren maamiesseura ry:n toiminta aiempina vuosina

Seuran toimina on ollut viime vuosina varsin aktiivista. Merkille pantavaa on ollut, että jäsenmäärä on ollut kasvussa viime vuosina, joka kertoo siitä, että jäsenistö ja myös jäsenyyteen liittyneet ovat kokeneet seuran toiminnan mielekkäänä ja jäsenkuntaa kuunnostavana. Seuran toimesta on myös osallistuttu talkoovoimin erilaisiin tapahtumiin ja toimenpiteisiin, joiden kautta on tuotettu jäsenkuntaa laajemmin hyvinvointia ja yhteistä hyvää. Viimeisin mittava ponnistus oli Röytyn kotiseututalon navetan pärekaton uusiminen 4 vuoden projektina. Uutena merkittävänä projektina on käynnistetty yhdessä Taipalsaaren tuottajayhdistyksen kanssa ”vanhojen traktorityökoneiden avomuseon” kokoaminen Röytyn kotiseututalon pihapiiriin. Projekti kestää 2 vuotta ja vanhojen traktorityökoneiden avomuseon avajaisia vietetään Taipalsaari-päivien yhteydessä kesällä 2017.

Ja päreitä syntyi ja jokainen sai päreitä kotiinviemisiksi kuva markulle Maamiesseuran 110 vuotisjuhlissa 25.9.2010 ihailtiin uutta kattoa

Edellisvuosien toimintaan voi tutustua oheisten toimintakertomusten ja jäsentiedotteiden kautta:

Toimintakertomukset

Jäsenkirjeet

 

Historia
Taipalsaaren maamiesseura ry perustettiin vuonna 1900. Seura on yksi Etelä-Karjalan alueen vanhimmista maamiesseuroista.
Seuran 100-vuotisjuhlia vietettiin syyskuussa 2000 Taipalsaaren kunnantalolla, jolloin myös esitettiin seuran 100-vuotishistoriikki. Seura juhli myös 110-vuotistaivaltaan syyskuussa 2010 Taipalsaaren kunnantalolla ja Röytyn kotiseututalon pihapiirissä pidetyssä juhlassa.
Ohessa on seuran 100 vuotishistoriikki, joka esitettiin seuran 100-vuotisjuhlassa. Historiikin on kirjoittanut Reija Rämä.  Samoin agrologi Eero Suomalaisen kirjoittama seuran 90- vuotishistoriikki, joka esitettiin seuran 90 – vuotisjuhlassa syyskuussa 1990. 

Maamiesseuran 100-vuotishistoriikki

 

Taipalsaaren maamiesseuran 90-vuotishistoriikki

No comments.