Tapahtunut toiminta ja historia / tälle sivulle ei tehdä uusia päivityksiä. Päivitetään sivulle ”Mennyt toiminta”

Taipalsaaren maamiesseura ry:n toiminta aiempina vuosina

Seuran toimina on ollut viime vuosina varsin aktiivista. Merkille pantavaa on ollut, että jäsenmäärä on ollut kasvussa viime vuosina, joka kertoo siitä, että jäsenistö ja myös jäsenyyteen liittyneet ovat kokeneet seuran toiminnan mielekkäänä ja jäsenkuntaa kuunnostavana. Seuran toimesta on myös osallistuttu talkoovoimin erilaisiin tapahtumiin ja toimenpiteisiin, joiden kautta on tuotettu jäsenkuntaa laajemmin hyvinvointia ja yhteistä hyvää. Mittava  talkoilla tehty ponnistus oli Röytyn kotiseututalon navetan pärekaton uusiminen 4 vuoden projektina 2010. Vuonna 2016 käynnistyi merkittävänä projektina  yhdessä Taipalsaaren tuottajayhdistyksen kanssa ”vanhojen traktorityökoneiden avomuseon” kokoaminen Röytyn kotiseututalon pihapiiriin. Projekti kesti 2 vuotta ja vanhojen traktorityökoneiden avomuseon avajaisia vietettiin Taipalsaari-päivien yhteydessä kesällä 2017. 

Uusin talkoilla toteutettu projeksi on ollut Röytyn pihaton teko sekä viimeksi kevätkesällä 2019 tähän pihattoon kevytkatoksen teko.  Kaikkiaan tähän Rötyn pihaton  tekoon talkoilla osallistui yli 40 talkoolaista ja talkootunteja tehtiin yhteensä  n. 2200 tuntia.

Valmiin pihaton avajaisia juhlittiin elokuun 3 päivä 2019.  Maakuntajohtaja Matti Viialainen oli paikalla virallisesti avaamassa uuden pihaton.

Vuonna 2020 Taipalsaaren maamiesseura ry täyttää 120 vuotta .  Tavoitteena on tehdä 120 vuotishistoriikki seuran toiminnasta. Tavoitteena on sen julkaiseminen syyskuussa 2020, kun maamiesseuran 120 vuotisjuhlaa vietetään.

Pärekaton tekijät työn touhussa

Ja päreitä syntyi ja jokainen sai päreitä kotiinviemisiksi kuva markulle Maamiesseuran 110 vuotisjuhlissa 25.9.2010 ihailtiin uutta kattoa

Vanhojen tratorityökoneiden avomuseon  teko vv. 2017-2017 Röytyn yhteyteen

Röytyn pihaton teko vv. 2017-2019

 

Edellisvuosien toimintaan voi tutustua oheisten toimintakertomusten ja jäsentiedotteiden kautta:

Toimintakertomukset

Taipalsaaren maameisseuran toimintakertomus 2020.doc-

 

Jäsenkirjeet

 

Historia
Taipalsaaren maamiesseura ry perustettiin vuonna 1900. Seura on yksi Etelä-Karjalan alueen vanhimmista maamiesseuroista.
Seuran 100-vuotisjuhlia vietettiin syyskuussa 2000 Taipalsaaren kunnantalolla, jolloin myös esitettiin seuran 100-vuotishistoriikki. Seura juhli myös 110-vuotistaivaltaan syyskuussa 2010 Taipalsaaren kunnantalolla ja Röytyn kotiseututalon pihapiirissä pidetyssä juhlassa.
Ohessa on seuran 100 vuotishistoriikki, joka esitettiin seuran 100-vuotisjuhlassa. Historiikin on kirjoittanut Reija Rämä.  Samoin agrologi Eero Suomalaisen kirjoittama seuran 90- vuotishistoriikki, joka esitettiin seuran 90 – vuotisjuhlassa syyskuussa 1990. 

Maamiesseuran 100-vuotishistoriikki

Taipalsaaren maamiesseuran 90-vuotishistoriikki 

Taipalsaaren maamiesseuran 75-vuotishistoriikki