Tulevaa toimintaa lähikuukausina 2023

Tervetuloa mukaan tapahtumiimme ja toimintaamme vuonna 2023.

 

Tiedotamme jäsenillemme vuoden varrella seuramme ajankohtaisista asioista ja tapahtumista jäsenkirjeiden kautta , sähköpostilla, tekstiviestein,  www-sivujemme ja Facebook kautta sekä tarvittaessa ilmoituksin paikallisissa lehdissä ja ilmoitustauluilla.

Tervetuloa joukolla yhteisiin tapahtumiin !

 

Taipalsaaren maamiesseura ry:n 120 vuotinen taival on tallennettu ” Leipää Saimaan rannoilta” historiakirjamme kansien väliin. Samoin kuin Taipalsaaren Maaseutunaiset ry:n 50 vuotta historia. Yhteinen historiakirjamme julkaistiin 2.10.2021 Haikkaanlahden vanhalla koululla yli 100 päisen yleisön läsnä ollessa.

Näin tulevia juhlia odotellessamme onkin nyt  mahdollisuus tutustua ja lukea 352 sivua ja 122 valokuvaa sisältävä Leipää Saimaan rannoilta historiakirjamme, joka kertoo Taipalsaaren maamiesseura ry:n ja Taipalsaaren Maaseutunaiset ry:n vaiheista 1900 luvulta lähtien tähän päivään. Se on samalla kuvaus maaseudun suuresta muutoksesta 120 vuoden ajalta niin Taipalsaarella kuin laajemminkin.

Kirja on ostettavissa M-Market Taipalsaaren kaupasta (osoite: Savitaipaleentie 2, 54920 Taipalsaari)Kirjan hinta on 30 euroa. Tilauksia vastaanottaa myös historiakirjatoimikunnan puheenjohtaja Eero Juntunen, puh. 0400-372857 tai s-posti eero.juntunen@pp1.inet.fi  Tarvittaessa kirja voidaan postittaa myös vastaanottajalle (postituskulu 8,90 €/lähetys).

      JÄSENKIRJEET

 

TOUKOKUU

Koululaisten hiilinielumetsän kevättarkistus   25.10  klo 10.30
Hiilinielumetsä perustettiin v. 2021. Keväällä on hyvä havainnoida taimien kasvua ja tarvittaessa poistaa heinät
ym. taimien ympäriltä.

Kirkonkylän ala-asteen oppilaat tulevat tutustumistumaan miten heidän istuttamat  taimet ovat lähteneet kasvamaan.

Samalla opastetaan miten taimet merkataan merkkauskepeillä ym.

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Röytyn pihaton siistiminen ja työkonemuseokentän siistintä

Tapahtuma yhteistyössä kotiseutuyhdistyksen ja kunnan kanssa

 

 

 

 

 

 

Historiaretki Hankoon tiistai-torstai 30.5.- 1.6.2023
Historiasta kiinnostuneille, Imatra, Lappeenranta, Taipalsaari ja Savitaipale

Hanko: vinkit, hotellit, nähtävyydet - Rantapallon kohdeopasOsmo Savolaisen asiantuntemuksella johdettu mielenkiintoinen retki historiallisiin paikkoihin. Tämä mahdollisuus on Taipalsaaren maamiesseuran jäsenille tarjottu. 

Avaamalla alla oleva linkki ” Osku Hanko Ohjelma 30.5-1.6.2023″ näet tarkan ohjelman ja ilmoittautumis ohjeet.

Osku Hanko Ohjelma 30.5.-1.6.2023

 

 

KESÄKUU