Tulevaa toimintaa lähikuukausina 2021

Tervetuloa mukaan tapahtumiimme ja toimintaamme vuonna 2021

 

Seuraamme COVID-19 koronatilannetta ja huomioimme sen aiheuttamat mahdolliset muutokset toimintasuunnitelmassamme 2021

Taipalsaaren maamiesseuran toimintasuunnitelma 2021

Jäsentiedotteet vuonna 2021

Tiedotamme jäsenillemme vuoden varrella seurojemme ajankohtaisista asioista ja tapahtumista jäsenkirjeiden kautta , sähköpostilla, tekstiviestein,  www-sivujemme ja Facebook kautta sekä tarvittaessa ilmoituksin paikallisissa lehdissä ja ilmoitustauluilla.

Tervetuloa joukolla yhteisiin tapahtumiin !

 

Tammikuu Johtokunnan kokous/jäsentiedote 1-2021/Sivujen päivitys
Tilinpäätös & vuosikertomus 2020 ja alkuvuoden toiminta valmistelu/ laskiainen.

 

Taipalsaaren maamiesseuran 120 v juhla sunnuntaina 26.9.2021 siirtyy pidettäväksi myöhemmin

 

Alun alkaen meidän piti pitää juhla jo syyskuussa 2020, kun maamiesseuralla tuli 120 vuotta täyteen. Mutta vuoden 2020 alkupuolella alkanut COVID-19 koronapandemia pani kaikki suunnitellut laajemmat tapahtumat jäihin yli kahdeksi vuodeksi. Vielä alkuvuodesta 2021 ja myöhemmin keväälläkin oletimme, että voisimme pitää merkkivuosijuhlamme nyt syyskuussa 26.9.2021.

 

Mutta kuinka kävikään; koronapandemiaa ei ole saatu vieläkään hillittyä riittävästi, jotta rohkenisimme järjestää tämän väkimäärältään noin 200 hengelle suunnittelemaamme juhlan sunnuntaina 26.9.2021. Vaikka koronaan liittyviä rajoituksia onkin nyt lievennetty, emme halua ottaa riskiä, että joku juhlissamme sairastuisi tähän.   

 

 MUTTA PERIKSI EMME ANNA. TULEMME PITÄMÄÄN TAIPALSAAREN MAAMIESSEURAN 120 V JUHLAN HETI, KUN KORONAPANDEMIAN OSALLA OLLAAN TILANTEESSA, ETTÄ JUHLAMME JÄRJESTÄMINEN ON KAIKILLE TURVALLISTA. ELI JUHLIMME YHDESSÄ JOKO TÄMÄN VUODEN LOPULLA TAI ENSI VUODEN ALUSSA. Juhlamme uudesta ajankohdasta tiedotamme kaikille jäsenille hyvissä ajoin.  Tässä juhlassa juhlimme myös kahden vuoden työn tuloksenä valmistunutta historiateostammme ” Leipää Saimaan rannoilta” , joka saatiin painosta syyskuun lopulla. 

 

 

Leipää Saimaan rannoilta- historiakirjan julkistaminen oli Haikkaanlahden vanhalla kansakoululla lauantaina 2.10.2021 

 

 

Leipää Saimaan rannoilta historiakirjan laajuus on 352 sivua sisältäen myös 122 valokuvaa eri vuosikymmeniltä. Historiakirjassa on neljää osaa. Ensimmäisen osa, pääkirjoittajana Pentti Pylkkö, kertoo maamiesseuran ja maaseudun tapahtumista 120 vuoden ajalta (1900-2020). Toisessa osassa kerrotaan maamiesseuran ja maaseutunaisten yhteistyössä toteuttamista tapahtumista, kuten karjapäivistä ja Röytyn perinnepäivistä. Kirjan kolmas osa kertoo vuodesta 1972 maamiesseuran yhteydessä toimineiden maatalousnaisten ja vuonna 2006 omaksi yhdistykseksi rekisteröityneiden maaseutunaisten historiasta. Tämän osan on kirjoittanut Marja-Liisa Juntunen. Neljännessä osassa Pentti Pylkkö muistelee ” Elämää 1940-luvun maalaistalossa”.

Pöytäkirjojen ja erilaisten arkistoihin tallennettujen kirjallisten dokumenttien kautta saatua tietoa on täydennetty lukuisisilla ihmisten haastatteluilla ja heidän kertomuksilla.  Kaikkiaan historiakirjaa varten on haastateltu 55 eri henkilöä. Leipää Saimaan rannoilta historiakirja on myös elävä osa Taipalsaaren kunnan lähihistoriaa kunnan viettäessä tänä vuonna 450 v juhlavuottaan.

Nyt historiakirjan julkistamisen jälkeen 4.10.2021 alkaen kirjan hankintahinta  jäsenille on 30 euroa ja ei-jäsenille 35 euroaEnnakkotilauksia vastaanottaa keskitetysti historiatoimikunnan puheenjohtaja Eero Juntunen. Voit jättää ennakkotilauksen Eero Juntuselle sähköpostilla: eero.juntunen@pp1.inet.fi  tai puhelimitse, puh. 0400-372857

 

4.10.2021 lähtien kirjaa voi ostaa ja ennakkotilaajien kirjat ( 25€ ) on saatavissa M-Market Taipalsaaren kaupasta (osoite: Savitaipaleentie 2, 54920 Taipalsaari).  Tilauksia vastaanottaa myös  historiatoimikunnan puheenjohtaja Eero Juntunen. Voit jättää tilauksen Eero Juntuselle sähköpostilla: eero.juntunen@pp1.inet.fi  tai puhelimitse, puh. 0400-372857. Mikäli haluat, että kirjatilauspostitetaan vastaanottajalle, postituskulu on 8,90 euroa /kirjalähetys.

Historiakirjan myyntihinta jäsenille 30€ ja ei-jäsenille 35€ noudettuna M-Market Taipalsaaren kaupasta. Postitettuna kirjan hintaan lisätään postituskulu, mikä on 8.90 euroa/lähetys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

MARRASKUU  2021

Miesten ruokakurssi

Miesten ruokakurssin teema ja pitopaikka täsmentyy kesän  kuluessa. 


Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräisen syyskokouksen ajankohta ja pitopaikka täsementyy myöhemmin .

Sääntömääräinen kokous pidettävä sääntöjen mukaan ennen marraskuun loppua. Syyskokous pidetään samana iltana ja samassa paikassa kuin MTK Taipalsaaren tuottajien vierallinen kokous. 

 Iltaan sisältyy yhteinen  kaikille avoin ja ilmainen ajankohtainen esitelmä. Samoin kaikille paikalle tuleville ilmainen perinteinen ohrapuurotarjoilu.

 

JOULUKUU  2021

Joulukuu Reinikkala / jäsenistön yhteinen illanvietto