Maaseutunaiset

Tervetuloa maaseutunaisten joukkoon

Maaseutunaiset ovat toimineet Taipalsaarella vuodesta 1972 lähtien eli vuosi 2020 on yhdistyksemme 48. toimintavuosi. Yhdistyksen perustamisen aikaan toimimme maamiesseuran naisosastona. Omana rekisteröitynä Taipalsaaren Maaseutunaiset ry:nä olemme toimineet vuodesta 2006 lähtien. Historiastamme voit lukea enemmän täältä.  Maaseutunaisten historiaa

Meille tärkeitä asioita ovat yhteisöllisyys, hyvinvointi, virkistäytyminen, kodin asiat, lähiruoka, -maisema ja –ympäristö, luonto ja maaseutu. Järjestämme juuri sellaista toimintaa kuin sinä ja muut jäsenet toivovat. Olemme valtakunnallisen järjestön Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen (www.maajakotitalousnaiset.fi) paikallisyhdistys, joten yhdistyksemme jäsenenä olet mukana laajassa verkostossa, joka toiminnallaan edistää maaseudun elinvoimaisuutta.

Korostamme toiminnassamme yhdessä tekemistä; niin jäsenten kanssa kuin myös muiden alueella toimivien yhdistysten kanssa. Läheisintä yhteistyömme on ollut Taipalsaaren maamiesseuran, tuottajien ja kotiseutuyhdistyksen kanssa, mutta myös muiden kuntamme yhdistysten kanssa olemme avoimet yhteistyölle ja yhteisiin tapahtumiin.

Vuonna 2018 Etelä-Karjalan alueella on tavoitteena, että maaseutunaiset osallistuisivat oman yhdistyksen tapahtumien lisäksi heitä kiinnostaviin alueen muiden yhdistysten tapahtumiin. Tavoitetta tuetaan siten, että alueen yhdistysten toimintasuunnitelmat kerätään piirikeskukseen, josta ne jaetaan kaikille alueen yhdistyksille. Yhdistykset markkinoivat saamansa tiedot edelleen jäsenilleen.

Vuoden 2016 alussa käynnistimme maamiesseuran kanssa yhteistyöprojektin Saimia AMK:n opiskelijoiden perustaman markkinointiosuuskunta Lux:n kanssa. Yhteistyöprojekti on kahden vuoden mittainen ja tavoitteemme tällä yhteistyöllä on tuoda nuorten näkökulmaa nykyistä enemmän toimintaamme sekä yhteistyön kautta myös vahvistaa jäsenhankintaamme nuorempiin päin. Lux markkinointiosuuskunnan toimesta toteutettiin myös jäsenistöllemme jäsenkysely huhtikuussa 2016, Jäsenkyselyn tulokset olivat varsin myönteiset. Jäsenemme ovat kokeneet toimintamme varsin myönteisenä.

Jäsenkyselyn tulokset voit nähdä oheisen linkin kautta:   Taipalsaaren maaseutunaiset- jäsenkyselyn tulokset

Tervetuloa mukaan toimintaan ja tapahtumiin!