Tulevaa toimintaa 2021

Tervetuloa mukaan tapahtumiimme ja toimintaamme vuonna 2021

 

Maa- ja kotitalousnaisten vuosien 2020-2022 teemana on ” Maaseudun lumo(a) – kohti kestävämpää kehitystä” . Teemalla halutaan kiinnittää huomiota luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen ja kääntää kehitystä luonnon monimuotoisuutta korjaavaan suuntaan. Suomalainen maaseutu antaa meille ainutlaatuisen elinympäristön, laadukkaita raaka-aineita, vaihtelevaa luontoa maisemineen ja erilaisia tuotteita ja palveluja tarjoavia yrityksiä. Järjestöpuolella maa-ja kotitalousnaiset toteuttaa vuosina 2020-2021 ” Pieni pala maaseutua” järjestökampanjan. Tähän kampanjaan haastetaan mukaan myös kesäasukkaita kuin myös kuntamme koululaisia.

 Päivitämme alla olevien tapahtumalistaa vuoden varrella.  Jo toteutetut tapahtumat on siirretty www-sivuillamme kohtaan ” Mennyt toiminta 2021-2016  ”

Hyvää tammikuista talvipäivää!                       

Vuosi 2020 alkoi melko keväisenä ja vähälumisena. Maaliskuussa kuitenkin kaikki tuntui kääntyvän  päälaelleen, kun COVID-19 koronapandemia ryöpsähti valloilleen. Siirryimme aikaan, joka asetti  rajoituksia tapahtumiin, kokoontumisiin, matkusteluihin ja muihin käytännön asioihin. Tuli etätyöt, maskikehoitukset ja desinfioinnit. Näistä kaikista selvittiin ja onneksi kesällä hiukan helpotti. Kunnes syksyllä oltiin samassa tilanteessa, nyt jo hiukan kokeneempina ottamaan vastaan nuo  käytännön rajoitteet. 

Vuosi yhdistyksen toiminnan kannalta jäi yhtä lailla laihaksi. Ei voitu järjestää jo suunniteltuja  tapahtumia eikä suunnitella uusia. Tapahtumia peruttiin ja siirrettiin.  

Kuitenkin ennen tätä kaikkea ehdimme aloittaa vuotemme liikunnan riemulla, käydä  naapurimaassa ja herkutella viinin ja juustojen kanssa. Vaikka talvi oli vähänluminen, onnistui  Laskiasrieha Haikkaanlahdella ja ulkoilupäivä Myllymäessä. Vaikka mm. teatterit, lettukestit sekä  kuninkuusravit ym. jäivät viruksen takia järjestämättä, oli kuitenkin toimintaa sen suhteen, miten  niitä pystyttiin rajoitusten puitteissa järjestämään.  

Vaikka monta mukavaa tapahtumaa ja suunnitelmaa jäi toteutumatta, ne siirrettäköön nyt  alkaneelle vuodelle, joka toivottavasti on edellistä parempi, terveempi ja turvallisempi. 

Vuodelta 2021 ei yhdistys peri jäseniltään jäsenmaksua, sillä vuoden 2020 aikana ei yhdistys  pystynyt tarjoamaan jäsenilleen juurikaan toimintaa. Toivotaan vuoden 2021 olevan aktiivisempi  tämän suhteen. 

Taipalsaaren Maaseutunaisten hallituksessa jatkavat tänä vuonna Heli Sahlman (siht.), Aija  Hongisto, Ritva Rantala, Airi Kauppinen, Tuula Kairulahti ja Johanna Kahra (varapuheenjohtaja), sekä puheenjohtajana allekirjoittanut. Varajäseninä Miira Eero-Hovi, Kirsti Paronen ja Ritva  Rikkonen. 

Tiedoituksemme tapahtuu edelleen jäsenkirjein, sähköpostein sekä tekstiviestein. Meidät löytää  myös facebookista sekä maaseutuseurojen yhteiseltä nettisivustolta  

(http://www..maaseutuseurat.fi

Meidät tavoittaa myös sähköpostiosoitteesta tsmaaseutunaiset@gmail.com Otathan rohkeasti  yhteyttä! 

Upea 100 hengen astiasto on vuokrattavissa Heliltä (040 025 7897) ja kasvikuivurit löytyvät  Peltoista (Maija Saikko 040 576 2632) ja Rehulasta (Teija Arponen 040 747 8487) 

Omasta ja hallituksen puolesta toivon Sinulle ja perheellesi iloa, valoa ja terveyttä vuoteen 2021 ! 

Teija Arponen 

Taipalsaaren Maaseutunaisten pj.

Maaseutunaisten vuoden 2021 tulevat tapahtumat  kuukausittain. 

Toiminta suunnitelma_2021 (2)

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

SYYSKUU  2021

 SIENIKURSSI  VEHKATAIPALEELLA   su 19.9.2021  klo 12 alkaen.

Poimimme lähialueelta sieniä, tunnistamme niitä ja keskustelemme niiden käytöstä ravintona.

Ohjaajina sienineuvoja Tuija Turunen ja sienimartta Raija Heikkonen.

Kokoontuminen Vehkataipaleen Metsästysmajalla (os. Kanavakuja 2A) 19.9.2021 klo 12.00

Tapahtuma on jäsenille ilmainen, ulkopuoliset 15€

Ilmoittautumiset Johanna Kahralle p. 044-5852689 mieluiten tekstiviestillä 15.9.21 mennessä.

Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta.

Tervetuloa Tsmaaseutunaiset/Heli

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

17-19.9. 2021
NastaFriski 2021 Kauhava Naisten valmiusliitto

LOKAKUU

Maakuntapäivä ProAgria

MARRASKUU
xx.11.2021
Maaseutunaiset, varsinainen kokous
Kattojärjestöjen kokouksia
Maakuntakokous
Maa- ja kotitalousnaiset Etelä-Suomi
edustajiston kokous 13.11.2021
Toiminnastamme tiedotamme pääasiassa sähköpostilla ja tekstiviestillä
Lisäksi:
Hallituksen kokoukset tarpeen mukaan
– Aktivoidaan yhteydenpitoa ja yhteistyötä muiden yhdistysten (maamiesseura, tuottajat,
nuorisoseura, kotiseutuyhdistys, martat) sekä kunnan ja seurakunnan kanssa
– Innostetaan jäseniä osallistumaan piirikeskuksen retkiin, kursseihin ja ohjelmiin
– Astioiden ja kuivureiden vuokrausta
– Hallituksen jäsenten merkkipäivien huomioinen
– Koti-lehti tilataan Saimaanharjun kirjastoon

****************************************************************************************************