Tulevaa toimintaa 2021

Tervetuloa mukaan tapahtumiimme ja toimintaamme vuonna 2021

 

Maa- ja kotitalousnaisten vuosien 2020-2022 teemana on ” Maaseudun lumo(a) – kohti kestävämpää kehitystä” . Teemalla halutaan kiinnittää huomiota luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen ja kääntää kehitystä luonnon monimuotoisuutta korjaavaan suuntaan. Suomalainen maaseutu antaa meille ainutlaatuisen elinympäristön, laadukkaita raaka-aineita, vaihtelevaa luontoa maisemineen ja erilaisia tuotteita ja palveluja tarjoavia yrityksiä. Järjestöpuolella maa-ja kotitalousnaiset toteuttaa vuosina 2020-2021 ” Pieni pala maaseutua” järjestökampanjan. Tähän kampanjaan haastetaan mukaan myös kesäasukkaita kuin myös kuntamme koululaisia.

 Päivitämme alla olevien tapahtumalistaa vuoden varrella.  Jo toteutetut tapahtumat on siirretty www-sivuillamme kohtaan ” Tapahtunut toiminta 2020-2016  ”

Hyvää tammikuista talvipäivää!                       

Vuosi 2020 alkoi melko keväisenä ja vähälumisena. Maaliskuussa kuitenkin kaikki tuntui kääntyvän  päälaelleen, kun COVID-19 koronapandemia ryöpsähti valloilleen. Siirryimme aikaan, joka asetti  rajoituksia tapahtumiin, kokoontumisiin, matkusteluihin ja muihin käytännön asioihin. Tuli etätyöt, maskikehoitukset ja desinfioinnit. Näistä kaikista selvittiin ja onneksi kesällä hiukan helpotti. Kunnes syksyllä oltiin samassa tilanteessa, nyt jo hiukan kokeneempina ottamaan vastaan nuo  käytännön rajoitteet. 

Vuosi yhdistyksen toiminnan kannalta jäi yhtä lailla laihaksi. Ei voitu järjestää jo suunniteltuja  tapahtumia eikä suunnitella uusia. Tapahtumia peruttiin ja siirrettiin.  

Kuitenkin ennen tätä kaikkea ehdimme aloittaa vuotemme liikunnan riemulla, käydä  naapurimaassa ja herkutella viinin ja juustojen kanssa. Vaikka talvi oli vähänluminen, onnistui  Laskiasrieha Haikkaanlahdella ja ulkoilupäivä Myllymäessä. Vaikka mm. teatterit, lettukestit sekä  kuninkuusravit ym. jäivät viruksen takia järjestämättä, oli kuitenkin toimintaa sen suhteen, miten  niitä pystyttiin rajoitusten puitteissa järjestämään.  

Vaikka monta mukavaa tapahtumaa ja suunnitelmaa jäi toteutumatta, ne siirrettäköön nyt  alkaneelle vuodelle, joka toivottavasti on edellistä parempi, terveempi ja turvallisempi. 

Vuodelta 2021 ei yhdistys peri jäseniltään jäsenmaksua, sillä vuoden 2020 aikana ei yhdistys  pystynyt tarjoamaan jäsenilleen juurikaan toimintaa. Toivotaan vuoden 2021 olevan aktiivisempi  tämän suhteen. 

Taipalsaaren Maaseutunaisten hallituksessa jatkavat tänä vuonna Heli Sahlman (siht.), Aija  Hongisto, Ritva Rantala, Airi Kauppinen, Tuula Kairulahti ja Johanna Kahra (varapuheenjohtaja), sekä puheenjohtajana allekirjoittanut. Varajäseninä Miira Eero-Hovi, Kirsti Paronen ja Ritva  Rikkonen. 

Tiedoituksemme tapahtuu edelleen jäsenkirjein, sähköpostein sekä tekstiviestein. Meidät löytää  myös facebookista sekä maaseutuseurojen yhteiseltä nettisivustolta  

(http://www..maaseutuseurat.fi

Meidät tavoittaa myös sähköpostiosoitteesta tsmaaseutunaiset@gmail.com Otathan rohkeasti  yhteyttä! 

Upea 100 hengen astiasto on vuokrattavissa Heliltä (040 025 7897) ja kasvikuivurit löytyvät  Peltoista (Maija Saikko 040 576 2632) ja Rehulasta (Teija Arponen 040 747 8487) 

Omasta ja hallituksen puolesta toivon Sinulle ja perheellesi iloa, valoa ja terveyttä vuoteen 2021 ! 

Teija Arponen 

Taipalsaaren Maaseutunaisten pj.

Maaseutunaisten vuoden 2021 tapahtumat  kuukausittain. 

Toiminta suunnitelma_2021 (2)

 

MAALISKUU  2021

Ilmainen hissilippu jäsenille & jäsenperheille käytettäväksi lasketteluun yhden kerran Joutsenon Myllymäessä arkipäivisin (ti-pe) 8.3. – 31.3.2021 välisenä aikana

Tämän laskettelutapahtuman organisoijana ja ILMAISEN LASKETTELULIPUN mahdollistajana on MTK Kaakkois-Suomen  maaseutunuoret. Yhteistyömme puitteissa he ovat kutsuneet myös Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet & jäsenperheet mukaan tähän omatoimiseen laskettelutapahtumaan ja ilmaisen laskettelulipun käyttäjiksi. ISO KIITOS seurojemme puolesta MTK Kaakkois-Suomen maaseutunuorille !

ARKIPÄIVISIN (ti-pe) 8.3. – 31.3.2021 VÄLISENÄ AIKANA jäsen & jäsenperhe voi käydä laskettelemassa Myllymäessä ja saa TÄNÄ AIKANA  3 tunnin ILMAISEN HISSILIPPUN itselleen & perheen jäsenille. Tämän edun voi hyödyntää vain yhden kerran 8.3.-31.3.2021 välisenä aikana.  Mahdolliset välineiden vuokraukset jokainen maksaa itse.

Tarkista Myllymäen aukioloajat ja koronaohjeistus Myllymäen www-sivuilta:

https://www.myllymaki.com/uutiset.html?190292

Aiempina vuosina on ollut myös ulkoilun ja laskettelun ohessa tarjolla laskettelurinteen alatuvalla ilmaiseksi kahvia, mehua, pullaa ja grillimakkaraa, mutta tänä vuonna tätä ei voida toteuttaa koronamääräysten vuoksi.  

Jäsenet ovat saaneet jäsentiedotteen mukana lipun, jonka täyttämällä voi saada ilmaisen hissilipun ( 3 tuntia) käyttöönsä. Edun voi hyödyntää vain kerran,. Mikäli olet MTK:n jäsen, lipuketta ei tarvita vaan MTK:n jäsenkortti riittä

************************************************************************************************
Tarvittaessa lisätietoja antavat: Maamiesseuran puheenjohtaja Asko Saikko, puh. 040 – 5075842, maaseutunaisten
sihteeri Heli Sahlman, puh. 0400-257897 ja MTK Taipalsaari ry:n sihteeri Sari Kantonen, puh. 050 – 3058382

 

HUHTIKUU  2021

9-11.4.2021 Nasta Merituuli 2021 Hamina Naisten valmiusliitto

 

 

 

 

 

 

KESÄKUU  2021

pe 11.6.2021
Impinpäivä

 

 

 

 

 

HEINÄKUU  2021

Taipalsaari päivät 2-4.7.2021

su 4.7.2021 ”Maaseudun perinnepäivä Röytyssä”
yhteistyössä mms, tuottajat,
kunta

 

 

 

 

xx.7.2021
Kahvitus Rehulan kesätorilla

Syyskuu
17-19.9. 2021
NastaFriski 2021 Kauhava Naisten valmiusliitto
Lokakuu Maakuntapäivä ProAgria
Marraskuu
xx.11.2021
Maaseutunaiset, varsinainen kokous
Kattojärjestöjen kokouksia
Maakuntakokous
Maa- ja kotitalousnaiset Etelä-Suomi
edustajiston kokous 13.11.2021
Toiminnastamme tiedotamme pääasiassa sähköpostilla ja tekstiviestillä
Lisäksi:
Hallituksen kokoukset tarpeen mukaan
– Aktivoidaan yhteydenpitoa ja yhteistyötä muiden yhdistysten (maamiesseura, tuottajat,
nuorisoseura, kotiseutuyhdistys, martat) sekä kunnan ja seurakunnan kanssa
– Innostetaan jäseniä osallistumaan piirikeskuksen retkiin, kursseihin ja ohjelmiin
– Astioiden ja kuivureiden vuokrausta
– Hallituksen jäsenten merkkipäivien huomioinen
– Koti-lehti tilataan Saimaanharjun kirjastoon

****************************************************************************************************