Tulevaa toimintaa

Tervetuloa mukaan tapahtumiimme ja toimintaamme vuonna 2020

 

Maa- ja kotitalousnaisten vuosien 2020-2022 teemana on ” Maaseudun lumo(a) – kohti kestävämpää kehitystä” . Teemalla halutaan kiinnittää huomiota luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen ja kääntää kehitystä luonnon monimuotoisuutta korjaavaan suuntaan. Suomalainen maaseutu antaa meille ainutlaatuisen elinympäristön, laadukkaita raaka-aineita, vaihtelevaa luontoa maisemineen ja erilaisia tuotteita ja palveluja tarjoavia yrityksiä. Järjestöpuolella maa-ja kotitalousnaiset toteuttaa vuosina 2020-2021 ” Pieni pala maaseutua” järjestökampanjan. Tähän kampanjaan haastetaan mukaan myös kesäasukkaita kuin myös kuntamme koululaisia.

 Päivitämme alla olevien tapahtumalistaa vuoden varrella.  Jo toteutetut tapahtumat on siirretty www-sivuillamme kohtaan ” Mennyt toiminta / vuosi 2020  ”

Ohessa  alla on myös vuoden 2020 toimintasuunnitelma sekä vuoden ensimmäinen jäsenkirje. Toimintasuunnitelmasta pääsee näkemään koko vuoden toimintamme tiivistettynä  maaseutunaisten osalla. Jäsenkirje puolestaan kertoo lähikuukausien toiminnastamme.

Toimintasuunnitelmat:

Jäsenkirjeet:

Maaseutunaisten vuoden 2020 tapahtumat  kuukausittain. 

 

 

Heinäkuu 2020

 

Lettukestit Röytyn pihatossa heinäkuun aikana

Maatalousnaiset ovat päättäneet järjestää kunnon lettukestit Röytyn pihatossa.  Tarkempi aika täsmentyy hieman myöhemmin, kyseessä on joku arkipäivä.  Lettukestit laitetaan alkamaan klo 17.00 illalla, Näin myös heinäkuussa työssä käyvät voivat niihin osallistua.

 

Lettukestit on juuri sitä toimintaa, mitä Röytyn katetussa pihatossa voidaan nyt helposti toteuttaa.

Sadesääkään ei haittaa, kun päällä on tervantuoksuinen tiivis haapalautakatto.

_________________________________________________________________________________________________________

Elokuu 2020

 

Kuninkuusravit Röytyn kisakatsomassa ja Röytyn pihattopiknik lauantaina 1.8.2020

Tämänkin tapahtuman kohdalla on kysymysmerkkejä tosi paljon, pidetäänkö??????

Kysymysmerkit ovat selventyneet, tapahtuma on PERUTTU!

Seuraa sivuja, täällä kerrotaan miten mennään.

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Röytyn kotiseututalon kesäkahvilassa kahvitusviikko elokuun aikana, peruttu.

Kahvitusviikkoon ei tänä vuonna osallistuta!

Maaseutunaiset yhdessä maamiessuran kanssa hoitaa yhden viikon kahvituksen.  Aiempina vuosina  ( 2018-2019) maaseutunaiset ja maamiesseuran miehet ovat hoitaneen kesäkahvilan kesän viimeisen aukioloviikon.

Röytyn kotiseututalon kesäkahvilan ylläpidosta huolehtivat yhteistyössä noin 10-12 taipalsaaren alueella toimivaa yhdistystä. Tämä on hieno yhteistyön näytös, koska ilman tätä Röytyn kesäkahvilaa ei voitaisi pitää yllä kesäisin.

 

 

WP_20180821_13_09_39_Rich 

Nasta Vinka 2020 Tikkakoski 28.-30.8.2020, siirretty.

Siirretty ajankohtaan  27.-29.11.2020.

Naisten valmisliitto vastuullinen toteuttaja. 

Maaseutunaisten edustajia myös Taipalsaarelta mukana tapahtumassa. 

Syyskuu 2020

Maaseutunaisten järjestämänä sienikurssi syyskuussa

Sienikurssin  järjestelystä vastuullisena henkilönä maaseutunaisten puolella Airi Kauppinen.

Sienikurssin ajankohta määräytyy säiden ja sienten esiintymisen myötä syyskuussa.

 

”Taipalsaaren koululaisten oma metsän hiilinielu” tapahtuma

Tätä tapahtumaa ei ole koronan vuoksi peruttu vaan siirretty toteutettavaksi keväällä 2021 huhti-toukokuun vaihteessa.  Tapahtuma on tuolloin myös osana Taipalsaaren kunnan 450 v juhlavuoden tapahtumia

Taipalsaaren sivistystoimen kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta päätettiin  yhdessä, että tämä jo viime keväälle 2020 suunniteltu Taipalsaaren koulujen ja  Taipalsaaren maaseutuseurojen yhteinen koululaistapahtuma toteutetaan ensi keväänä 2021  ja näin se tulee olemaan osana Taipalsaaren kunnan 450 vuotta  juhlavuoden tapahtumia. 

Huhti- toukokuun vaihteessa 2021 toteutetaan Taipalsaaren koulujen ja maaseutuseurojen yhteinen metsäprojekti, jonka puitteissa Taipalsaaren koulujen kaikki oppilaat pääsevät istuttamaan maaseutuseurojen ohjauksessa omat puuntaimet kunnan osoittamalle metsäpalstalle. Tavoitteena on, että myös jatkossa tulevina vuosina aina aloittavat 1 luokkalaiset istuttavat ko. palstalle omat puuntaimet. Näin koulut ja koululaiset pääsevät seuraamaan ” Taipalsaaren koululaisten  oman metsän hiilinielua” sekä havainnoimaan sitä ja myös hyödyntämään sitä osallistavassa oppimisessa.

 

Taipalsaaren maamiesseuran 120 v juhla 27.9.2020 Taipalsaaren kirkonkylän koulun liikuntasalissa. 

120 vuotisjuhla on Taipalsaaren  maamiesseuran vuoden kohokohta.  Juhlat alkavat juhlajumalanpalveluksella klo 10.00 Taipalsaaren kirkossa.  Juhlajumalanpalveluksessa mukana piispa Seppo Häkkinen. Jumalanpalveluksen jälkeen siirrytään kirkonkylän koulun liikuntasaliin, jossa itse pääjuhla tapahtuu.

Juhalassa tulee olemaan monipuolinen ohjelma .

Yhtenä juhlan kohokohtana tulee olemaan  ” Maaseudun historiaa miesten ja naisten voimin Taipalsaarella” historiakirjan esittely.  

Kirja sisältää Taipalsaaren maamiesseuran 120 vuotisen historian sekä myös maatalousnaisten lähes 50 vuotisen historian.   

Itse historiakirjan painatus tehdään vähän myöhemmin ja julkaisuajankohta on loppuvuodesta tai vuoden 2021 alussa, jolloin julkaisutapahtuma on myös osana Taipalsaaren kunnan 450 v juhlavuoden tapahtumia.

Historiakirjan kirjoittajana on metsänhoitaja, tietokirjailija Pentti Pylkkö.

Juhlassa tulaan myös muistamaan seuran pitkäaikaisia hallintohenkilöitä .

 

Lokakuu 2020

Kirjailijailta 

Tilaisuuden pitopaikka ja tarkepi pitoaika sekä  myös illan kirjailijavieras selvitetään kesän kuluessa. Järjestelyistä vastaavana henkilönä toimii maaseutunaisten puheenjohtaja Teija Arponen

Miesten ja naisten kuntosali (ohjattu)

Pidetään Taipalsaaren kirkonkylän koulun yhteydessä olevalla kuntosalilla. Tapahtumaan hankitaan pätevaä ammattiohjaaja kertomaan, miten kuntosali harjoittelu kannattaa aloittaa ja miten harjoittelulla voi vaikuttaa kukin omaan hyvinvointiin ja terveyteen.

Tapahtuman tarkempi pitoajankohta selviää kesän kynnyksellä.

Marraskuu 2020

 

Sääntömääräiset kokoukset marraskuun loppupuolella

Aikaisempien vuosien tapaan myös tulevana syksynä pidetään  maaseutunaisten , maamiesseuran  ja , tuottajien sääntömmääräiset kokoukset samana iltana samassa paikassa.

Toimintatapana on ollut, että tuottajat ja maaseutunaiset pitävät omat kokoukset klo 18,00 alkaen .

Niiden päätyttyä on perinteinen ohrapuurotarjoilu ja sen jälkeen kokousesitelmä. Esitelmän pitäjäksi haetaan kiinnostava esiintyjä. 

 Esitelmätialisuus ja sitä edeltävä puurotarjoilu on kaikille avoin ja ilmainen tilaisuus.

Maamiesseuran varsinainen sääntömääräinen syyskokous pidetään sitten heti esitelmätilaisuuden jälkeen. 

Tämä menettely on koettu varsin hyväksi ja toimivaksi. Väkeä on ollut viime vuosina 70-80 henkeä kuulemassa kokousten yhteydessä pidettyjä esitelmiä.

Joulukuu 2020

Itsenäisyyspäivän kahvitys 6.12.2020

Maaseutunaiset ovat hoitaneet Taipalsaaren itsenäisyyspäiväjuhlan kahvituksen joka toinen vuosi

Tänä  vuonna on taas maaseutunaiset vuorossa hoitaa tämä arvokas tilaisuus seurakuntakeskuksessa.

Itsenäisyyspäivän juhlassa tarjoillaan  tälläkin kertaan itsenäisyyspäivän kahvit kaakkujen kera noin 70-80 hengelle.

 

Pihaton pikkujoulu joulukuussa

Joulukuun aikana kokoonnutaan  pikkujoulutunnelmisssa jouluvaloilla koristeltuun Röytyn pihattoon. Joulutunnelmaa luo jouluinen musiikki ja glögi piparien kanssa. Varmaan myös teemaan sopiviaa ohjelmaakin on luvassa.

Tapahtuman sisältö ja tapahtuman ajankohta täsmentyy alkusyksystä.

 

Nähdään tulevissa tapahtumissamme  vuonna 2020 !

 

****************************************************************************************************