Matkat & retket

Matkat & retket

Tervetuloa maamiesseuran ja maaseutunaisten toteuttamille matkoille ja retkille !

Tältä sivulta löydät tietoa seurojen järjestämistä tulevista matkoista ja retkistä sekä jo kuluneen vuoden aikana tehdyistä matkoista. Matkoille ilmoittautuminen tarvitaan useimmiten hyvissä ajoin ennen matkan tai tapahtuman toteutusta. Kannattaa siis ilmoittautua matkoille ajoissa.  Matkat ja retket tarjoavat jäsenille sekä ammatillista tietoa kuin myös virkistystä ja mukavaa yhdessäoloa mukavassa seurassa.

Vuoden 2022 osalla joudutaan huomioimaan edelleen COVID -19 koronapandemian asettamat rajoitukset. Toivomme, että alkaneena vuonna kuitenkin voisimme toteuttaa suunnittelemamme matkat niin kotimaahan kuin ulkomillekin. Näistä yhteisistä matkoista ensimmäinen tänä vuonna oli huhtikuun loppupuolella Tarttoon suuntautuva opintomatka Maamess-2022  maatalous-metsä-puutarha-elintarvikenäyttelyyn 22.-24.4.2022.

 

 

 

 

****************************************************************************************************

 

HUHTIKUU  2020

Teatterivierailumatka 18.-19.4.2020  Tampereen Teatteriin katsomaan ” Notre Damen kellonsoittaja” musikaalia . On jouduttu PERUMAAN.

Kaikille matkaan ilmoittautuneille on lähetetty viesti peruutuksesta, sekä matkan maksaneille ohjeet toimimiseen maksujen palauttamiseksi. Valitettavasti tämä korona pandemia sotkee kaikkea toimintaa ja hyvin poikkeuksellisia toimia joudutaan tekemään. Näin tämä voitetaan, saadaan tominnat rullaamaan normaalilla vauhdilla, tsemppiä kaikille!

 

Teatterimatkan Tampereelle la-su 18- 19.4.2020  tehdään yhdessä MTK Taipalsaaren tuottajien ja maaseutunaisten kanssa. Matkan pääkohteena on teatterivierailu Tampereen Teatteriin katsomaan ” Notre Damen kellonsoittaja” musikaalia.

 

Matkalla myös muita mielenkiitoisia tutustumiskohteita kuten vierailu Rönvikin viinitilalla.

Matkan hinta 150€/hlö  2hh huoneessa, 200€ 1hh huoneessa. Sisältäen matkan, teatteriliput ja majoituksen.                                                                  Ruokailut ja kahvit ym. omakustanteisia.

Ilmoittautumiset 28.2.2020 mennessä: Asko Saikkolle, puh. 040-5075842; Heli Sahlmanille puh. 0400-257897 ; Markku Hulkkoselle puh.0400-911598 ja Sari Kantoselle, puh. 050-3058382 .

Heinäkuu   2020

MTK Taipalsaaren kesäteatterimatka 23.7.2020 Parikkalaan  On peruttu!

Tämän vallitsevan bandemian häirittyä teatterin harjoituksia, on kaikki näytökset jouduttu perumaan.

MTK Taipalsaari ry järjestää taas jo 6. kerran perättäin jäsenilleen kesäteatteriretken. Ja kuten ennenkin, tuottajat kutsuvat myös mukaan Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet perheineen tälle kesäteatteriretkelle.  

 

Parikkalan katetulla areenalla Simpelejärven opiston teatteriryhmä Parikanpäreet esittää hulvattoman vauhdikkaan musiikkikomedian Latotanssit. 

Esityksen tapahtumat ajoittuvat 1970-luvun alkupuolelle.

Kuten viime kesänä, niin myös tulevana kesänä osallistujille tarjotaan ilmainen kuljetus sekä väliajalla kahvit&mehu. Pääsylippu on omakustanteinen.  . Maamiesseuran ja maaseutunaisten puolesta  jo tässä vaiheessa iso kiitos tuottajille etukäteen  tulevasta kesäteatterimatkasta .

Tarkempia tietoja tulee lähempänä ajankohtaa.

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

***************

VUOSI 2019

MARRASKUU  2019

 

Kätevä & Tekevä messut 2.11.2019 Lahdessa

 

Lähde mukaan Lahteen ”Käteva & Tekevä” messuille. Messut on suuri kädentaitotapahtuma, jonka pääosassa ovat upeat käsintehdyt tuotteet sekä tarvikkeet omiin käsityöharrasteisiin.
Luvassa on myös runsaasti monipuolista ohjelmaa.


Kätevä & Tekevä -tapahtuman kanssa samanaikaisesti järjestetään uutuustapahtuma Hetki 2019, joka kokoaa kattavasti yhteen hyvinvoinnin, kauneuden ja hemmottelun, liikunnan ja aktiivisten harrasteiden toimijat.
Kävijät pääsevät molempiin tapahtumiin yhdellä sisäänpääsymaksulla.

Aloita joulunodotus leppoisasti – Kätevä&Tekevästä löydät ihanimmat lahjat pukinkonttiin tai isänpäiväpakettiin!

Retken hinta 20 eur, sisältää kuljetuksen Taipalsaarelta ja pääsylipun
Ilmoittautumiset su 20.10.2019 mennessä Teija Arposelle, puh. 040-7478487

(https://www.lahdenmessut.fi/…/…/k%C3%A4tev%C3%A4-tekev%C3%A4)

 

ELOKUU  2019

Kotkaniemen puutarha ja Salpalinja  la 10.08.2019

 

Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset järjestävät retken Luumäen Kotkaniemeen ja Salpalinjalle. Tutustumme Etelä-Karjalan ”Vuoden maisemateko 2017” palkittuun kohteeseen Kotkaniemeen sekä Salpalinjaan. Kotkaniemi-säätiön ylläpitämä museo on presidentti P. E. Svinhufvudin kotitila. Kotkaniemen puutarha kunnostettiin upeasti 1930-luvun asuun vuosien 2016-2017 aikana. Puutarhasta löytyy mm. runsaasti perinnekasveja. Hinta jäsenille 45€, ei jäsenille 50€. Sisältää aamukahvit, pääsymaksun ja draamallisen opastuksen Kotkaniemessä, lounaan hotelli Salpassa sekä Salpalinjan opastuksen. Kokoontuminen Kotkaniemessä klo10.  Osoite: Itsenäisyydentie 799 a 54530 Luumäki.  ( Huom! Monet karttaohjelmat löytävät Kotkaniemen vanhalla osoitteella: Lappeenrannantie 455) Käänny liittymästä 49 (Jurvala, Palanutkangas).  Bussikyyti lähtee Taipalsaarelta myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaan. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 28.6.2019 mennessä Helille p.0400257897. Ilmoita myös ruoka-allergiat.

P.E. Svinhufvudien kotitila Kotkaniemi ****************************************

 

HEINÄKUU  2019

Kesäteatterimatka 24.7.2019 Valkealan kesäteatteriin ”Muistojen bulevardi – säkeistöjä Laila Kinnusen elämästä”

 

MTK Taipalsaari ry järjesti jo 5. kerran perättäin jäsenilleen kesäteatteriretken. Ja kuten ennenkin, tuottajat kutsuivat myös mukaan Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet perheineen tälle kesäteatteriretkelle. Tällä kertaa lähdettiin porukalla keskiviikkona 24.7.2019 Valkealan kesäteatteriin katsomaan Virve Mattilan käsikirjoittama ja ohjaama näytelmän Muistojen bulevardi – säkeistöjä Laila Kinnusen elämästä. Esityksessä oli upeita lauluja ja tulkitsijoita sekä tanssikoreografioita live-bändin säestyksellä. Näytelmä vie meidät katsojat 50- ja 60-luvun tunnelmiin, suomalaisen iskelmämusiikin kulta-aikaan sen hetken valovoimaisimman laulajattaremme johdattelemana. Valkealan kesäteatteri Kuten viime kesänäkin, myös tänä kesänä osallistujille tarjottiin ilmainen kuljetus sekä väliajalla kahvit ja kahvileipä. Pääsylippu oli omakustanteinen.  Bussi lähti Taipalsaaren kirkonkylältä sekä palasi sinne iltayöstä takaisin. Tarkempi aikataulu selviää myöhemmin. Lämmin kiitos maamiesseuran ja maaseutunaisten puolesta tuottajille tästä mukavasta kesäteatterimatkasta.  

 

 

TOUKOKUU 2019

Lähde mukaan tutustumaan Boutique PrimaDonna-liikkeeseen 9.5.2019 klo. 18:00 Valtakatu 27 (Kinnusen talo)

Sieltä löydät: Bypiaksen, Peura modan, Muotitorpan ja NIccolein vaatteet kaiken ikäiselle ja kokoiselle naiselle, sekä lisäksi upeat Perfect Home tuotteet.

Ilmoittautumiset Teijalle 7.5.2019 mennessä p.0407478487

 

HUHTIKUU 2019

Opintomatka Tarttoon MAAMESS-2019 maa-metsätalous-ja puutarhanäyttelyyn pe-su 26.-28.4.2019 

Maamess-2019 näyttely oli matkan pääkohde. Näyttely on vuosi-vuodelta lisännyt suosiotaan ja tänä vuonna näyttelyyn odotettiin yli 40tuhatta kävijää.

Opintomatka tehtiin yhdessä Lemin rasvanäpit konekerhon kanssa.

11
Puheenjohtaja suunnittelee, miten tämän saisi kotiin?
Pitäähän Maameess-näyttelyssä eläimiäkin olla

Maamess-2019 näyttely on matkan pääkohde. Näyttely on vuosi-vuodelta lisännyt suosiotaan ja tänä vuonna näyttelyyn odotetaan yli. 40.000 vierasta. Maamess-2019 on kaikkien Viron maaseutuelämästä kiinnostuneiden kohtaamispaikka. Maamess-2019 tarjoaa maatalousnäyttelyn, puutarhanäyttelyn, metsätalousnäyttelyn sekä elintarvikemessut- kaikki samalla kertaa. Huhtikuun lopulla matkalaiset pääsivät kokemaan myös keväisen Tarton tunnelman ja vanhan yliopistokaupungin elämän sykkeen. Varsinkin lauantaina meitä helli ajoittain, jopa kuumalta tuntuva sää. Näyttelyssä meidän ryhmämme sai nauttia runsaasta näkemästään aurinkoisen heloittavassa tunnelmassa. Ainakin lauantaisen kokemamme perusteella kokonais kävijätavoitteen järjestäjät saavuttivat.

Oppaamme vauhdissa
Dorpat hotellilta kuvattua näkymää, hyvä hotelli muutenkin kuin ainoastaan avautuva näkymä.

Toinen mielenkiintoinen ohjelmanumero Tartossa oli hotelli Dorpatin markkinointijohtajan Reet Kalamees:in johdatuksella ” Tarton elämää ennen vanhaan ” kiertoajelu. Kiertoajelulla saattaa toisinaan olla hieman nuutunutta porukkaa, kaiken matkailuannin nauttineena. Reet Kalamees:in reippaassa johdatuksessa pysyi ryhmämme hyvin terävänä, omaksuen tarkkaan kaiken kuulemansa ja näkemänsä.

Onneksi olkoon voittajat!

Iloiset matkaajat ovat taas kerran vastanneet Eeron tietovisan kysymyksiin. Kahta onnellista voittajaa Eero on juuri palkitsemassa. Kaikkiaan kaksi hyvin opettavaista tietovisaa piti saada hyväksytysti suoritettua, ettei vaan jää kävelemään ja miettimään oikeita vastauksia. No, ei tietenkään jätetä! Eero oli laatinut kinkkisiä kysymyksiä aiheena mm. viron kieli, maamiesseura, maatalousnaiset ja tietenkin Tarton maatalousnäyttely MAAMESS, ym yleistietoa vaativia kysymyksiä. Nämä tietovisat olivat hyvää viihdykettä, ei tullut porukasta nuokkuvan nuutunutta sakkia. Viron kielen otimme tanakasti haltuun, ainakin hetken siltä tuntui. Kaiken tämän tohinan keskellä ehdittiin auton ikkunasta ohimennen bongata, haikarat, valtavat peltohanhien muuttoparvet, ym. Paluumatkalla bongasimme hirven, vähän liiankin läheltä. Ei tosin ollut mitää todellista hätää, sillä  tarkkaavainen kuljettajamme Marko oli tilanteen tasalla. Nii tosiaan, paluumatkalla tietovisan pitovuoroa käytti hyväkseen puheenjohtajamme Asko. Kysymykset olivat tietenkin visaisia, jopa niin visaisia, että yhden vastauksen tulkinnasta oli syntyä protesti, hylättiin.

Kohti Ruutikellaria ja ruokaaTieto saattaa täyttää pään, mutta vatsa saattaa jäädä tyhjäksi ilman tätä herkullista Ravintola PŸSSIROHUKELDER (Ruutikellarin) ruokaa. 
Hyvältä maistuu, Ruutikellarin tarjonta.
Kotiin se on tämänkin ryhmän lähdettävä, näkemiin Tartto.Ryhmämme iloisessa kokonaisuudessaan suunnitelemassa kotiin lähtöä.

Maamiesseuran puheenjohtaja Asko Saikko ja maaseutunaisten puheenjohtaja Teija Arponen-Latto paluumatkan taukopaikalla palkitsemassa ansiokasta matkanjohtajaamme Eero Juntusta.Ehdottoman parhaat kiitokset kaikille matkalla olleille, me yhdessä teimme matkaa ja siitä hienon kokemuksen. KIITOS.MAALISKUU-2019


Nasta ” Revontuli 2019  ” 29.-31.3.2019 Rovaniemellä

Naisten Valmiusliitto ry (www.naistenvalmiusliitto.fi) on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus on yksi jäsenjärjestöistä. Liiton järjestämiin koulutuksiin voi osallistua kuka tahansa suomalainen nainen.Revontuli 2019Nasta harjoituksia järjestetään vuosittain yleensä kaksi. Vaikka harjoituksiin otetaan noin 400 osallistujaa, täytyvät halutuimmat kurssit yleensä heti ilmoittautumisen alettua. Taipalsaaren maaseutunaiset ry:stä Nasta harjoituksiin ovat osallistunut ainakin maaseutunaisista Teija Arponen-Latto, Heli Sahlman ja Johanna Kahra.  Lisätietoa Heliltä ( puh. 0400-257897).Tälläkin kertaa Nasta ” Katariina 2018″ harjoitukseen maaseutunaisista osallistuivat Heli Sahlman, Johanna Kahra ja Kirsti Paronen


HELMIKUU- 2019

 

Tutustumis – ja ostosmatka Vaalimaalla sijaitsevaan Outlet Village ZSAR:iin lauantaina 23.2.2019

ZSAR Outlet Village on ensimmäinen aito outlet-kauppakeskus Suomessa ja sijaitsee Vaalimalla Virolahdella.

ZSAR Outlet Village

Ostonmatkan toteuttajana on Taipalsaaren maaseutunaiset ry. Bussi lähtee Taipalsaaren kirkolta 23.2.2019 klo 09.00 Taipalsaaren kirkolta. Perillä on 4 tuntia ostosaikaa. Matkan hinta jäsenille 10 euroa ja ulkopuolisille 20 euroa. Ruokailut perillä omalla kustannuksella.

Ilmoittaudu la 16.2.2019 mennessä Heli Sahlmanille, puh. 0400-257 897.

Huom! Ilmoittaudu  ystävänpäivään 14.2.2019 mennessä,  niin ystäväsi pääsee jäsenhinnalla mukan.

 

Teatterimatka Lemille lauantaina 2.2.2019 katsomaan MYRSKY- näytelmää

 

Teatterimatka Lemille lauantaina 2.2.2019 katsomaan MYRSKY- näytelmää tarjosi mukavan teatterielämyksen
 
Teatterimatka Lemille lauantaina 2.2.2019 katsomaan MYRSKY- näytelmää tarjosi mukavan teatterielämyksen
 

Teatterimatka Lemille lauantaina 2.2.2019 katsomaan MYRSKY- näytelmää tarjosi mukavan teatterielämyksen

Lauantaina 2.2.2019 käytiin Taipalsaaren maaseutuseurojen (maamiesseura, tuottajat ja maaseutunaiset) yhteisellä teatteriretkellä Lemillä katsomassa Lemin Nuorisoseuran näyttelijöiden esittämää Shakespearen MYRSKY- näytelmää. Matkalle osallistui peräti 40 osallistujaa.

WP_20181120_15_31_46_Pro

Teatterimatkalle lähteville jäsenille tarjottiin ilmaiseksi edestakainen bussimatka (Taipalsaari-Lemi) sekä näytelmän väliajalla pullakahvit. Lippu oli omakustanteinen ( 15 euroa/hlö). Väki viihtyi teatterimatkalla.

Ihailla pitää Lemin nuorisoseuran näyttelijöitä, jotka olivat ottanee tällä kertaa haasteekseen esittää Shakespearen kirjoittaman Myrsky näytelmä. Kaikin puolin onnistunut ja nautinnollinen esitys.