Matkat ja retket arkisto

MATKAT JA RETKET VUONNA 2022

 

TAMMIKUU  2022

 

Ulkoiluretki Pappilanniemen laavulle  la 29.1.2022
Vuoden liikunnallinen aloitus

Vuosi 2022 alkoi yhdistyksellämme liikunnallisesti. Kokoonnuimme SEO:n bensa-aseman pihassa klo 11:00 aloittaaksemme ”vaelluksen” uudelle Pappilanniemen laavulle, joka valmistui Taipalsaaren 450-vuosisjuhlien yhtenä huipennuksena loppukesästä 2021.

Ilma suosi meitä vaeltajia. Sää oli hyvä, lunta oli maassa runsaasti, mutta ei satanut eikä tuullut ja pakkastakin oli vain muutama aste. Saman päivän illalle ja yölle oli luvattu Suomeen koko talven hurjin lumimyräkkä.

Matkaa laavulle oli joitain kilometrejä SEO:n pihasta. Osallistujia oli mukana kaikkiaan 12 henkeä – mukaan lukien laavulle ennalta jo matkanneet emäntämme Kirsti Paronen ja Ritva Rikkonen. Yhdistys tarjosi laavulla osallistujille grillimakkaraa ja mehua.

Oli todella mukavaa olla yhdessä raikkaassa ulkoilmassa ja nauttia eväitä. Osaa porukasta alkoi jo viluttaa reippaan kävelyn jälkeen laavulla makkaranpaiston päätyttyä ja joku keksi ehdottaa taukojumppaa. Kirsti veti meille napakan lihasten lämmittelyjumpan ja paluureissu autoille alkoi lämpimin lihaksin

—————————————————————————————————-

 

 

 

 

 

MAALISKUU  2022

KRANSSIKURSSI  Pulsassa Fabriikin Verstaassa  24.3. 2022

Lähdimme keväisenä iltana taas kransseja tekemään Pulsaan Fabriikin Verstaaseen Hanna-Kaisan oppiin. Meitä oli matkassa 13 aiheesta innostunutta. Pääsimme perille valoisaan aikaan (ai tämänkö näköistä täällä on!!), toisin kuin syksyisen kranssien sitomisillan aikaan oli mahdollista. Hanna-Kaisa oli varannut meille paljon materiaalia, mistä työ aloittaa ja tehnyt myös koivunoksista pohjat meille valmiiksi. Hän näytti myös miten esim ämpärinpohjaa hyödyntäen saadaan tehtyä tuo koivunoksa pohja helposti. Ennen töihin ryhtymistä saimme nauttia kahvit makoisan kakkupalan kera. Illalla poistuimme uudet kranssit ja paljon hyvää mieltä mukanamme. Oli oikein kiva nähdä meidän naisia pitkästä aikaan.
 
 
 
 
 
 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

HUHTIKUU  2022

Opintomatka Maamess -2022 näyttelyyn Tarttoon pe 22-su 24.4.2022

Linja-auto kohti Helsinkiä ja laivaa Tallinnaan lähti 12:45 Taipalsaarelta. Matkan varrelta kerättiin lisää väkeä kyytiin mm. Lappeenrannasta, Taavetista ja Haminasta.
Matkalle lähti yhteensä 39 ihmistä ja kuskina meillä oli liikennöitsijä Matti Ahokainen.

 

Laivalla syötiin buffet illallinen ja lauantai aamusta osa osallistujista kävi aamupalalla ”tankkaamassa” ennen matkaa näyttelyyn.
Näyttelyssä oli paljon erilaisia koneita, joihin tutustuttiin ja otettiin mukaan vino pino esitteitä.

 

 

 

 

Illalla oli osallistujille yhteinen illallinen Ravintola Ruutikellarissa. Sunnuntai aamuna ennen kotimatkalle lähtöä oli vielä Tarton kaupunkikierros oppaan Reet Kalamees opastamana. Sääennustuksen mukaan matka Tallinnasta kohti Helsinkiä näytti haastavalta, mutta onneksi tuuli tyyntyi ja matkattiin ihan hyvässä säässä. Koko bussimatkan ajan ohjelmasta vastasi Taipalsaaren oma kippari Osmo Savolainen kertoen mm. Viron itsenäisyyden ajan sotahistoriaa. Lurauttipa Osmo meille muutaman kerran sävelet huuliharpullaankin. Kotimatkalla pudotettiin väkeä pois kyydistä ja vielä ennen puoltayötä oltiin takaisin Taipalsaarella, yhtä hauskaa ja hienoa kokemusta rikkaampana.

Matka toteutettiin omakustannushintaan yhteistyössä Lemin Rasvanäpit ja MTK Taipalsaari kanssa
Matkan vetäjänä toimii Osmo Savolainen, jolla on yli 20 vuoden kokemus lähialuematkojen toteutuksesta..

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KESÄKUU 2022

Tervetuloa yhteiskyydillä maatalousnäyttelymatkalle Farmari-näyttelyyn Mikkeliin to 30.6.2022.

 

 

MTK Taipalsaari ry ja Taipalsaaren maamiesseura ry järjestävät yhteiskuljetuksen linja-autolla Farmari-maatalousnäyttelyyn Mikkeliin näyttelyn torstaina 30.6.2022. 

Taipalsaaren maamiesseura ry tarjoaa jäsenilleen kyydin ilmaiseksi.  

Tarvittaessa kyytiin lähtijöitä otetaan mukaan myös Lappeenrannasta ja Savitaipaleelta. Tällöin ajetaan Taipalsaarelta Lappeenrannan kautta Savitaipaleelle, josta jatketaan Mikkeliin. Ilmoittautumisen yhteydessä muista ilmoittaa kyytiintulopaikkasi.

Farmari-matkan 30.6.2022 aikataulu

Klo 08.30          Lähtö Taipalsaaren kirkolta kirkon parkkipaikalta

Klo 08.50          Lappeenranta Matkakeskus

Klo 09.30          Savitaipaleen Helmi

Klo 10.00          Mikkeli – Farmari näyttely avautuu

 

Klo 15.00          Lähtö paluumatkalle

 Ilmoittautumiset keskitetysti Nina Lappalaiselle, puh. 040 – 770 9705 tai sähköpostilla:nina@innalanmaki.fi  

Ilmoittautumiset viimeistään 9.6.2022 mennessä

Liput näyttelyyn: Liput näyttelyyn kukin osallistuja maksaa itse. Ilmoita Ilmoittautumisen yhteydessä otatko ryhmälipun. HUOM ! Jotta ryhmälippu toteutuu, tulee minimissään 10 linja-autoon mukaan tulevan ottaa ryhmälippu.

Lippujen hinnat: Ryhmäliput 20 € /hlö ( edellyttää minimissään 10 henkeä). Itse ostettuna 20 €/lippu + toimitusmaksu alk. 2,5 €/lippu ennakkoon ostettuna Lippu.fi:tä. Itse ostettuna 24 € /lippu näyttelyn portilta ostettuna. Lasten liput (7-15 v): 11 €/lippu + toimitusmaksu alk.1,5€/lippu ennakkoon ostettuna Lippu.fi:stä. Alle 7 vuotiaat lapset ilmaiseksi

Katso lisäinformaatio Farmari 2022 näyttelystä  ja näyttelyalueen kartta oheisten linkkien kautta:

Tervetuloa Farmari 2022 maatalousnäyttelyyn- yleisesittely

Farmarin 2022 näyttelyalueen kartta ja sijainti

 

 

Kesäteatterimatka tehtiin 20.7.2022 Ristiinan kesäteatteriin nauttimaan ”MAAILMAN PIHAMAAT” näytelmän vauhdikkaasta menosta ja tutuista melodioista

 

MTK Taipalsaari ry. järjesti kesäteatteriretken. He kutsuivat mukaan myös Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet perheineen tälle yhteiselle kesäteatteriretkelle

Paikkoja oli varattu yhteiselle kesäteatteriretkelle 50 paikkaa. Muutamia paikkoja jäi tyhjäksi, mutta hyvin oli teatterin ystäviä kyydissä. Kolhosen Ilpo meitä tasaisesti kuljetti Ahokaisen Matin linjurilla.

Matkalle osallistujille tarjottiin ilmainen kuljetus sekä väliaikakahvit.

Pääsylippu oli omakustanteinen (17 € ). 

 

Maailman pihamaat kesäteatteriesitys kertoi Siiristä, joka palasi vuosien jälkeen kotikyläänsä lapsuuden ystävänsä Anna-Leenan häihin. Muistot lapsuudesta, kotikylästä, sen pellot ja metsät pysäyttävät Siirin miettimään elämää. Olivatko nuoren naisen unelmat olleet tavoittelemisen arvoisia vai olisiko onni sittenkin täällä? Maailman pihamaat on teos, joka marssittaa lavalle 19 mitä herkintä ja herkullisinta roolihahmoa iloineen ja suruineen.

 

________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

—————————————————————————————————-

 

 

 

 

 

 

MATKAT JA RETKET VUONNA 2021

 

HEINÄKUU  2021

 

MTK Taipalsaaren kesäteatterimatka 15.7.2021 Parikkalaan .

MTK Taipalsaari ry järjestI taas jo 6. kerran jäsenilleen kesäteatteriretken. Tuottajat kutsuivat mukaan Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet perheineen tälle kesäteatteriretkelle.  

Parikkalan katetulla areenalla Simpelejärven opiston teatteriryhmä Parikanpäreet esittivät hulvattoman vauhdikkaan musiikkikomedian Latotanssit. Esityksen tapahtumat ajoittuivat 1970-luvun alkupuolelle.

Bussi Parikkalaan lähti Taipalsaaren kirkonkylältä 31 kesäteatterista innostunutta kyydissä. 

Väliaikakahvia nautiessamme alkoi reilu sade. Esityksen jatkuessa väliajan jälkeen sade oli niin voimakasta, että äänentoistolaitteet jäivät vaimeiksi. Esitys keskeytettiin hetkeksi, ehkä noin 10 minuutin paussi. Toinen puoliaika aloitettiin uudestaan alusta, joten puolentoistatunnin esityksestä tuli sitten hieman pidempi.

 

_________________________________________________________________________________________________________

MATKAT JA RETKET VUONNA 2020

 

TAMMIKUU 2020

Päiväretki Viipuriin lauantaina 22.2.2020

  Lähdettiin Taipalsaaren kirkolta klo 09.00.    Lauantai aamuna lähti bussikyyti kohti Viipuria. Kun kaikki matkailijat oli saatu bussiin, niin ensimmäinen pysähdys oli tietysti Nuijamaalla rahanvaihto pisteessä.  Siitä sitten Suomen ja Venäjän raja-asemien läpi. Ensikertalaisia ihmetytti miten usein tuota passia piti näyttää tuolla Venäjän puolella.  

 
 
 
Viipurissa ensimmäiset kyytiläiset jäivät pois jo ennen pellava kauppaa,  mutta suurin osa matkailijoista meni ostamaan erilaisia pellava tuotteita. Myös kauppahalli kuului ns. pakolliseen kierrokseen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostosten jälkeen oli vuorossa ruokailu ja matkailijat olivat jo jakaantunut pienempiin ryhmiin ja kävivät syömässä eripaikoissa. 
Kotimatkalla pysähdyttiin vielä Karuselli-kaupassa. 
Venäjän rajalla jouduimme odottelemaan ja sattui vielä sähkökatkos samaan aikaan. Odottavan aika on pitkä, mutta huumorin avulla selvisimme siitäkin. 

        Matkan järjestelyistä vastasi Taipalsaaren maaseutunaiset ry.

 

 

MAALISKUU 2020

 

Teatterivierailu Lemin nuorisoseuran teatteriin 14.3.2020  ei toteutunut!

Jouduttiin perumaan koronavirus pandemian vuoksi,

Lemin nuorisoseuran teatterivierailu on ollut lähes vuosittain seurojemme ohjelmassa. Niin myös tänä vuonna lauantaina 14.3.2020

Tällä kertaa nauruhermojamme kutittelevat Lemin nuorisoseuran taitavat näyttelijat esittämällä  hauskan ja mukaansa tempaavan   ” Pekka Puupää kesälaitumella” näytelmän.

Teatteriretkelle järjestetään bussikuljetus, minkä yhdistys maksaa. Bussi lähtee Taipalsaaren kirkolta klo 12.50. Tämän lisäksi yhdistys tarjoaa väliaikakahvit. Jäsen maksaa oman lippunsa 15€ . Ei-jäsen maksaa lipun lisäksi 15€ matkasta ja väliaikakahvista. Esitys alkaa klo 14.00.

Teatteriretken järjestää Taipalsaaren  maaseutunaiset ry.

 Lisätietoja :Taipalsaaren maaseutunaisten sihteeri Heli Sahlman  puh. 0400-257 897

_________________________________________________________________________________________________________

MATKAT JA RETKET VUONNA  2019

HELMIKUU 2019

Teatterimatka Lemille lauantaina 2. 2.2019 katsomaan MYRSKY- näytelmää tarjosi mukavan teatterielämyksen.

Lauantaina 2.2.2019 Taipalsaaren maaseutuseurojen (maamiesseura, tuottajat ja maaseutunaiset) yhteiselle teatteriretkelle  Lemille katsomaan Lemin Nuorisoseuran näyttelijöiden esittämää Shakespearen MYRSKY osallistui peräti 40 osallistujaa.

WP_20181120_15_31_46_Pro

Teatterimatkalle lähteneille jäsenille tarjottiin ilmaiseksi edestakainen bussimatka (Taipalsaari-Lemi) sekä näytelmän väliajalla pullakahvit. Lippu oli omakustanteinen ( 15 euroa/hlö). Väki viihtyi teatterimatkalla.

Ihailla pitää Lemin nuorisoseuran näyttelijöitä, jotka olivat ottanee tällä kertaa haasteekseen esittää Shakespearen kirjoittaman Myrsky näytelmä. Kaikin puolin onnistunut ja nautinnollinen esitys.

 

Tutustumis – ja ostosmatka Vaalimaalla sijaitsevaan Outlet Village ZSAR:iin lauantaina 23.2.2019

ZSAR Outlet Village on ensimmäinen aito outlet-kauppakeskus Suomessa ja sijaitsee Vaalimalla Virolahdella. ZSAR Outlet Village Ostonmatkan toteuttajana oli Taipalsaaren maaseutunaiset ry. Bussi lähti Taipalsaaren kirkolta 23.2.2019 klo 09.00 . Perillä oli 4 tuntia tutustumista, siinä ajassa ehdittiin hyvin tutustua alueen tarjontaan. Ostosmatkan teemaa noudattaen tehtiin myös ostoksia, sekä ruokailimme, että kahvittelimme. Tähän tutustumismatkaan osallistui 20henkilöä. Matkan hinta oli jäsenille 10 euroa ja ulkopuolisille 20 euroa. 

 

______________________

HUHTIKUU 2019                                               

Opintomatka Tarttoon MAAMESS-2019 maa-metsätalous-ja puutarhanäyttelyyn pe-su 26.-28.4.2019 

Maamess-2019 näyttely oli matkan pääkohde. Näyttely on vuosi-vuodelta lisännyt suosiotaan ja tänä vuonna näyttelyyn odotettiin yli 40tuhatta kävijää.

Opintomatka tehtiin yhdessä Lemin rasvanäpit konekerhon kanssa.

11

Puheenjohtaja suunnittelee, miten tämän saisi kotiin?

                                                                                                                                                                                                     Pitäähän Maamees-näyttelyssä eläimiäkin  olla

Maamess-2019 näyttely on matkan pääkohde. Näyttely on vuosi-vuodelta lisännyt suosiotaan ja tänä vuonna näyttelyyn odotetaan yli. 40.000 vierasta. Maamess-2019 on kaikkien Viron maaseutuelämästä kiinnostuneiden kohtaamispaikka. Maamess-2019 tarjoaa maatalousnäyttelyn, puutarhanäyttelyn, metsätalousnäyttelyn sekä elintarvikemessut- kaikki samalla kertaa. Huhtikuun lopulla matkalaiset pääsivät kokemaan myös keväisen Tarton tunnelman ja vanhan yliopistokaupungin elämän sykkeen. Varsinkin lauantaina meitä helli ajoittain, jopa kuumalta tuntuva sää. Näyttelyssä meidän ryhmämme sai nauttia runsaasta näkemästään aurinkoisen heloittavassa tunnelmassa. Ainakin lauantaisen kokemamme perusteella kokonais kävijätavoitteen järjestäjät saavuttivat.

Oppaamme vauhdissa          Dorpat hotellilta kuvattua näkymää, hyvä hotelli muutenkin kuin ainoastaan avautuva näkymä.

Toinen mielenkiintoinen ohjelmanumero Tartossa oli hotelli Dorpatin markkinointijohtajan Reet Kalamees:in johdatuksella ” Tarton elämää ennen vanhaan ” kiertoajelu. Kiertoajelulla saattaa toisinaan olla hieman nuutunutta porukkaa, kaiken matkailuannin nauttineena. Reet Kalamees:in reippaassa johdatuksessa pysyi ryhmämme hyvin terävänä, omaksuen tarkkaan kaiken kuulemansa ja näkemänsä.

Onneksi olkoon voittajat!

Iloiset matkaajat ovat taas kerran vastanneet Eeron tietovisan kysymyksiin. Kahta onnellista voittajaa Eero on juuri palkitsemassa. Kaikkiaan kaksi hyvin opettavaista tietovisaa piti saada hyväksytysti suoritettua, ettei vaan jää kävelemään ja miettimään oikeita vastauksia. No, ei tietenkään jätetä! Eero oli laatinut kinkkisiä kysymyksiä aiheena mm. viron kieli, maamiesseura, maatalousnaiset ja tietenkin Tarton maatalousnäyttely MAAMESS, ym yleistietoa vaativia kysymyksiä. Nämä tietovisat olivat hyvää viihdykettä, ei tullut porukasta nuokkuvan nuutunutta sakkia. Viron kielen otimme tanakasti haltuun, ainakin hetken siltä tuntui. Kaiken tämän tohinan keskellä ehdittiin auton ikkunasta ohimennen bongata, haikarat, valtavat peltohanhien muuttoparvet, ym. Paluumatkalla bongasimme hirven, vähän liiankin läheltä. Ei tosin ollut mitää todellista hätää, sillä  tarkkaavainen kuljettajamme Marko oli tilanteen tasalla. Nii tosiaan, paluumatkalla tietovisan pitovuoroa käytti hyväkseen puheenjohtajamme Asko. Kysymykset olivat tietenkin visaisia, jopa niin visaisia, että yhden vastauksen tulkinnasta oli syntyä protesti, hylättiin.

Kohti Ruutikellaria ja ruokaaTieto saattaa täyttää pään, mutta vatsa saattaa jäädä tyhjäksi ilman tätä herkullista Ravintola PŸSSIROHUKELDER (Ruutikellarin) ruokaa. 

Hyvältä maistuu, Ruutikellarin tarjonta.

Kotiin se on tämänkin ryhmän lähdettävä, näkemiin Tartto.Ryhmämme iloisessa kokonaisuudessaan suunnitelemassa kotiin lähtöä.

Maamiesseuran puheenjohtaja Asko Saikko ja maaseutunaisten puheenjohtaja Teija Arponen-Latto paluumatkan taukopaikalla palkitsemassa ansiokasta matkanjohtajaamme Eero Juntusta.Ehdottoman parhaat kiitokset kaikille matkalla olleille, me yhdessä teimme matkaa ja siitä hienon kokemuksen. KIITOS.


HEINÄKUU 2019


Kesäteatterimatka 24.7.2019 Valkealan kesäteatteriin ”Muistojen bulevardi – säkeistöjä Laila Kinnusen elämästä”

 

MTK Taipalsaari ry järjesti jo 5. kerran perättäin jäsenilleen kesäteatteriretken. Ja kuten ennenkin, tuottajat kutsuivat myös mukaan Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet perheineen tälle kesäteatteriretkelle.

Tällä kertaa lähdettiin porukalla keskiviikkona 24.7.2019 Valkealan kesäteatteriin katsomaan Virve Mattilan käsikirjoittama ja ohjaama näytelmän Muistojen bulevardi – säkeistöjä Laila Kinnusen elämästä. Näytelmä tarjosi upeita lauluja ja tulkitsijoita sekä tanssikoreografioita live-bändin säestyksellä. Näytelmä vie katsojat 50- ja 60-luvun tunnelmiin, suomalaisen iskelmämusiikin kulta-aikaan sen hetken valovoimaisimman laulajattaremme johdattelemana.

Valkealan kesäteatteri

Kuten viime kesänäkin, myös tänä kesänä osallistujille tarjottiin ilmainen kuljetus sekä väliajalla kahvit& kahvileipä. Pääsylippu oli omakustanteinen.  Bussi lähti Taipalsaaren kirkonkylältä sekä palasi takaisin iltayöstä.

Lämmin kiitos  maamiesseuran ja maaseutunaisten puolesta tuottajille tästä mukavasta  ja viihtyisästä kesäteatterimatkasta.

 

 

ELOKUU 2019

Tutustumisretki Kotkaniemen puutarhaan ja Salpalinjaan Luumäellä 10.8.2019

Retkellä päästään tutustumaan maa- ja kotitalousnaisten Etelä-Karjalan alueen vuoden maisemateko 2017 palkittuun kohteeseen Kotkaniemeen 10.8.2019.

P.E. Svinhufvudien kotitila Kotkaniemi

Kotkaniemi on presidentti P.E. Svinhufvudin kotitila, jonka toimiin nyt museona. Sen ylläpidosta huolehtii tänä päivänä Kotkaniemi-säätiö. P.E. Svinhufvudin kotitila on kunnostettu nyt museokäyttöön viimeisen päälle ja ennen kaikkea tilan yhteydessä oleva puutarha on aivan upea nähtävyys.

Retkellä päästään myös tutustumaan ohjatusti Salpalinjaan ja sen rakentamiseen liittyvään historiaan.

Lisätietoa tulossa. Tiedustelut Jenni Kunnaala sähköposti: jenni.kunnaala@maajakotitalousnaiset.fi tai puh. 040 5288610.

Tapahtuman ajankohta: 10.08.2019 10:00 alkaen. Lähiosoite: Itsenäisyydentie 799 A,  54530 Luumäki

 

MARRASKUU 2019

Matka ”Kätevä & Tekevä ” messuille Lahteen 2.11.2019

 Messut oli suuri kädentaitotapahtuma, jonka pääosassa olivat upeat käsintehdyt tuotteet sekä tarvikkeet omiin käsityöharrasteisiin.
Runsaasti hyvää ja monipuolista ohjelmaa sisältyi messujen antiin.
Kätevä & Tekevä -tapahtuman kanssa samanaikaisesti järjestettiin uutuustapahtuma Hetki 2019, joka kokosi kattavasti yhteen hyvinvoinnin, kauneuden ja hemmottelun, liikunnan ja aktiivisten harrasteiden toimijat.
Kävijät pääsivät molempiin tapahtumiin yhdellä sisäänpääsymaksulla.

Lahti on sopivasti lähellä,  ei matkoissa tärvääntynyt ylettömästi aikaa. Päiväsellään siellä pörähdettiin keposesti. Ohjeita, ideoita ja tarvikkeita ehdittiin hyvin saada mukaamme 26 naisen toimesta. 

Monelle varmaan tarttui ideoita pukinkonttiin tai isänpäiväpakettiin!

Retken hinta 20 eur, sisälsi kuljetuksen Taipalsaarelta ja pääsylipun, siis edullinen keikka.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

MATKAT JA RETKET VUODEN 2018 AIKANA

MAALISKUU 2018

Teatteriretki Kouvolaan lauantaina 3.3.2018

Lähde kokemaan Satumaa-musikaalin huumaa Kouvolan teatteriin Kouvolan teatteriin lauantaina 3.3.2018. Teatteriretken järjestävät yhdessä Taipalsaaren maaseutunaiset ja käsityöläiset. Katso retkiesite: Teatteriretki Kouvolaan 3.3.2018 Tangossa soi rakkaus, suru, onni ja kaipaus. Tähän sävyyn sukelletaan suomalaisille rakastettujen kappaleiden sekä säveltäjä Unto Monosen elämäntarinan myötä. Kouvolan teatteri - SatumaaKouvolan teatteri Musikaali vie katsojat Monosen perheen vaiheisiin ja sodan jälkeisiin vuosiin. Isättömäksi jääneen evakkoperheen pojan elämässä tärkeään osaan nousee Helena-äiti – sekä valloittava Hili, joka tuo sen suurimman rakkaudenhuuman. Teatterin jälkeen siirrytään Polven juustolaan, jossa retkelle osallistuville on katettuna keittolounas sisältäen juustopaistinkeiton, leivän sekä mehun ja vedet. Ruokailun jälkeen on tarjolla juustomaistiaiset. Retken hinta on jäseniltä 50 euroa ja ei jäseniltä 75 euroa sisältäen kuljetuksen, teatterilipun, ruokailun ja juustomaistiaiset. Lähtö Taipalsaaren kirkonkylältä klo 10.55, Saimaanharju yhtenäiskoulun piha klo 11.00 ja Lappeeranta toivokodin pysäkki klo 11.20 Tällä hetkellä kaikki paikat matkalle on jo varattu. Ilmoittautumisia otetaan enää vain varapaikoille. Käsityöläiset: Hanna Kuivanen, puh. 050 – 5418553 Maaseutunaiset: Teija Arponen – Latto, puh. 040 – 7478487

 

HUHTIKUU 2018

Nasta ”Katarina 2018 ” pe-su 20.-21.4.2018 Dragsvikissä Naisten Valmiusliitto ry (www.naistenvalmiusliitto.fi) on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus on yksi jäsenjärjestöistä. Liiton järjestämiin koulutuksiin voi osallistua kuka tahansa suomalainen nainen. Nasta harjoituksia järjestetään vuosittain yleensä kaksi. Vaikka harjoituksiin otetaan noin 400 osallistujaa, täytyvät halutuimmat kurssit yleensä heti ilmoittautumisen alettua. Taipalsaaren maaseutunaiset ry:stä Nasta harjoituksiin ovat osallistunut ainakin Teija , Heli ja Johanna, joilta voit kysellä lisää.

TOUKOKUU 2018

 Vierailu iltaretkenä 23.5.2018 kirjailija Marjatta Kurenniemen kotipaikkaan Kurenniemeen klo 18.00 (Kurenniementie 274)

Kirjailija Marjatta Kurenniemen syntymästä on kulunut 100 vuotta. Nyt on mahdollisuus tutustua hänen kotipaikkaansa Taipalsaarella. Maaseutunaiset järjestävät iltaretkenä vierailun kirjailija Marjatta Kureniemen kotipaikkaan Kurenniemeen ke 23.5.2018 klo 18.00.  Retkellä tutustutaan kirjailijan sukutilaan, jossa kaikki on säilytetty ennallaan sellaisena kuin sukutila oli Marjatta Kurenniemen eläessä. Vierailijoita opastavat tilalla Marjatta Kurenniemen lapset Mikko ja Marja. Tarjoilun järjestämiseksi pyydämme, että tekisitte ennakkoilmoittautumiset retkelle 21.5.2018 mennessä Airille, puh. 040 -701 6918 tai sähköpostilla  tsmaaseutunaiset@gmail.com

 

HEINÄKUU 2018

 Kesäteatteriretki 18.7.2018 Imatralle katsomaan ”Haluatko mökkiläiseksi” komediaa

MTK Taipalsaaren tuottajayhdistys on järjestänyt perinteisesti jäsenilleen kesäteatteriretken heinäkuussa. Niin myös kesällä 2018. Tuottajat kutsuvat myös mukaan Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet perheineen tälle kesäteatteriretkelle. Osallistujille tarjotaan ilmainen kuljetus sekä väliajalla kahvit&mehu. Pääsylippu oli omakustanteinen.  Kesäteatterimatkalle sopii 32 henkeä mukaan. Ilmoittautumiset 5.7.2018 mennessä MTK Taipalsaaren tuottajien sihteeri Sari Kantoselle, puh. 050 – 3058382. Haluatko MÖKKILÄISEKSI musiikkikomedia ” Haluatko mökkiläiseksi” komediassa aivan tavallinen pariskunta voittaa Haluatko mökkiläiseksi –visailusta pääpalkinnon, suomalaisen kesämökin ja idyllin Saimaalta. Saadakseen mökin omakseen, heidän on pystyttävä viettämään koko kesä mökillä, ja tietokilpailun tekijät järjestävät tietysti arvaamattomia kapuloita rattaisiin. Näin on kesän riemukkaimman musiikkikomedian soppa porisemassa! Ja koska kyseessä on yllätyskomedia, voi vain odottaa kuka tai ketkä poliitikoista palaavat edellisten kesien näytelmistä hämmentämään keitosta. Vauhdikasta menoa siivittävät tutut kesäiset melodiat

 ELOKUU 2018

 Lappeenrannan Maaseutunaisten puutarhavierailu tiistaina 28.8.2018 klo 17-19.00 Jokelan Pajun tilalle

Lappeenrannan Maatalousnaiset ry järjestävät puutarhavierailun Jokelan Pajun tilalle (Juvakkalantie 205, Rapattila/Lappeenranta) tiistaina 28.8.2018 klo 17.00 – 19.00. Yrittäjä Kirsi Uronen kertoo toiminnastaan ja opastaa pajutöissä. Tilavierailun hinta on 20 euroa/henkilö. Lappeenrannan Maatalousnaiset toivottavat retkelle tervetulleeksi myös naapurikuntien maaseutunaiset. Sitovat ilmoittautumiset retkelle ti 21.8.2018 mennessä sähköpostilla sanna.lento-kemppi@maajakotitalousnaiset.fi   tai puhelimitse 040 – 544 7768.

SYYSKUU 2018

Nasta ”Niksula ” pe-su 7.-9.9.2018 Niinisalo

Naisten Valmiusliitto ry (www.naistenvalmiusliitto.fi) on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus on yksi jäsenjärjestöistä. Liiton järjestämiin koulutuksiin voi osallistua kuka tahansa suomalainen nainen. Nasta harjoituksia järjestetään vuosittain yleensä kaksi. Vaikka harjoituksiin otetaan noin 400 osallistujaa, täytyvät halutuimmat kurssit yleensä heti ilmoittautumisen alettua. Taipalsaaren maaseutunaiset ry:stä Nasta harjoituksiin ovat osallistunut ainakin Teija , Heli ja Johanna, joilta voit kysellä lisää.

 

LOKAKUU 2018

Opintomatka Moskovaan ” AgroSalon ja Kultainen syksy ” maatalous- ja konenäyttelyihin 9.-12.10.2018

Opintomatka tehtiin junalla Vainikkalasta Moskovaan ja takaisin.  Näyttelymatkalle osallistui 12 osallistujaa Lemiltä ja Taipalsaarelta. WP_20171024_09_01_34_RichLähtö tapahtui tiistai-iltana 9.10.2018 Vainikkalasta ja yö vietettiin Tolstoi-junassa makuuvaunussa. Aamulla keskiviikkona tultiin  Moskovaan klo 09.20 paikkeilla ja sen jälkeen majoituttiin Kultainen Syksy näyttelyalueen lähellä olevaan Cosmos- hotelliin. Sitten lähdettiin tutustumaan  ” Kultainen syksy” näyttelyyn. Ryhmä kohti Kultaista syksyä 2018 Kultainen syksy maatalous-elintarviketalouden näyttely  on Venäjän tunnetuin vuosittain Venäjällä toteutettava maatalous-elintarviketuotannon erikoisnäyttely. Nyt järjestettävä näyttely oli 20-vuotisjuhlanäyttely, lajissaan, joten sillä on pitkät perinteet. Näyttelyssä korostui Venäjän eri alueiden maatalous-ja elintarviketuotannon esittely sekä myös kotieläintalous oli vahvasti esillä. Näyttely sisälsi laajat sisähallit, jossa niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin esittelivät tuotteitaan ja laitteitaan osastoillaan. Väentungosta Kultainen syksy Keskiviikkoiltapäivä vietettiin Kultainen syksy näyttelyssä. Näyttelyssä oli varsinainen väentungos. Varmaan tämä johtui siitä että oli näyttelyn avajaispäivä ja myös pääministeri Medvedev vieraili näyttelyssä. Päivän päätteeksi osa porukkaa kävi vielä tutustumassa hotellia lähellä sijaitsevaan Kosmonautiikan museoon. Saman aikaisesti ” Kultainen syksy” näyttelyn ohella Moskovassa järjestettiin AgroSalon maatalouskonenäyttely, jossa päästiin tutustumaan seuraavana päivänä. Ryhmä valmiina AgroSalon näyttelyyn 11.10.2018 AgroSalon konenäyttelyssä oli erittäin laajasti esillä maatalouden koneet (työkoneet, traktorit, puimurit ja muut erikoiskoneet). Näyttelyssä olivat edustettuna paitsi venäläiset konevalmistajat myös lähes kaikki länsimaiset keskeiset konevalmistajat. AgroSalon onkin Venäjän tärkein maatalouskonenäyttely tänä päivänä. Koneiden koossa ihmettelyä Se järjestetään vain joka toinen vuosi. Näyttely järjestetään Crocus-näyttelykeskuksessa, joka on n. 70 km etäisyydellä Moskovan keskuksesta. Sinne pääsi kuitenkin mukavasti metrolla AgroSalon konenäyttelyssä vietetyn päivän päätteeksi palattiin Moskovan keskustaan metrolla ja tutustuttiin Moskovan keskustan nähtävyyksiin ( mm. Punainen tori jne). Iltakävely Punaisella torilla 11.10.2018 Kotimatkalle lähdettiin yöjunalla klo 23.10 paikkeilla ja yöpyminen tapahtuu junassa. Perjantaiaamuna 12.10. palattiin Vainikkalaan heti aamusta klo 09.14. Matka oli varsin antoisa ja antoi hyvän kuvan paitsi Venäjän maataloudesta myös siitä, millaisilla koneilla maataloutta harjoitetaan maailmalla isossa mittakaavassa. Opintomatkan vetäjänä toimi maamiesseuran sihteeri Eero Juntunen, joka on jo useamman kerran (mm. 2016) vieraillut ko. näyttelyissä. Lisätietoja toteutetusta näyttelymatkasta antaa Eero Juntunen ( puh. 0400 – 372857;  sähköposti   eero.juntunen@pp1.inet.fi

 

JOULUKUU 2018

Pikkujouluristeily Tallinaan joulumarkkinoille 1.-2.12.2018 (lauantai-sunnuntai).

 

Maaseutuseurojen yhteisenä vuoden lopun tapahtumana oli suunniteltu toteutettavaksi pikkujoulumatka Tallinaan. Sitovat ilmoittautumiset tuli tehdä 27.10.2018 mennessä Heli Sahlmanille , puh. 0400 – 257897. Matka toteutuminen edellytti vähintään 40 lähtijää.  Ilmoittautuneita ei saatu määräaikaan mennessä valitettavasti kuin vähän yli 20 lähtijää, joten tällä kertaa tämä yhteinen maaseutuseurojen pikkujoulumatka jouduttiin perumaan. Ohessa pikkujoulumatkan ohjelma ja aikataulu: Tallinna pikkujoulumatka esite  *************************************************************************’

Vuonna 2017 toteutuneita

HUHTIKUU-2017

 

Salpalinjaan ja Salpalinjamuseoon tutustuttiin 15 retkeläisen voimin lauantaina 8.4. Miehikkälässä.

Salpalinja museolla retkeläiset toivotti tervetulleeksi ” luutnantti Rissanen” alias Kari Suoknuutti. Hän kertoi aluksi Salpalinjamuseon toiminnasta ja sen pihapiirissä olevista Salpalinjan rakenteista ja Salpalinjan rakentamisesta. Ryhmä maastossa salpalinjalla 8.4.2017Reilun tunnin esittelyn jälkeen siirryttiin maastoon ja oppaina oppaina toimivat lappeenrantalaiset salpalinjaoppaat Pekka ja Matti Kivinen, joiden asiantuntevalla opastuksella saatiin aimo annos tietoa Salpalinja rakentamisesta ja Salpalinja sisältämistä rakenteista. Samoin päästiin tutustumaan  maastoon Salpalinjan rakenteisiin ja siinä riittikin ihmeteltävää. Reitin varrella on useita tutustumiskohteita, joissa oppaamme kertoivat Salpalinjan rakentamisesta ja itse linjasta. Reitin varrella oli  myös laavu, jossa voitiin paistaa makkaraa ja nauttia eväistä. Tutustumisreitin pituus on oli tällä kertaa maastossa noin 3-4 km. Sää suosi ja retkeläiset viihtyivät. Maaseutunaiset ja maamiesseura tarjosivat ilmaisen kuljetuksen (bussimatka Taipalsaari-Lpr-Miehikkälä ja takaisin) jäsenilleen.  Opastus ja museon pääsylippu 15€/ osallistuja (ei jäsenet 30€) olivat omakustanteiset.

Opintomatka Tarttoon Maamess – 2017 näyttelyyn 21.-23.4.2017

Opintomatkalla tutustuttiin Maamess-2017 näyttelyyn, jossa oli esillä laajasti maa-ja metsätalouden konevalikoimat sekä elintarvike- puutarhatuotanto ja metsätalous. Maamess-2017 näyttelyssä kävi tänä vuonna yli 40.000 kävijää. WP_20170421_14_38_33_ProMaamess-2017 näyttely oli mielenkiintoinen näyttely ja matkallemme osallistui maksimimäärä lähtijöitä; yhteensä 28 osallistujaa. Mukana oli väkeä Taipalsaarelta, Lemiltä, Joutsenosta, Savitaipaleelta ja myös Miehikkälästä ja jopa Kotkasta. Miesten ohella myös Taipalsaaren maaseutunaisten edustajia oli mukana matkalla. Monipuolinen osallistujajoukko antoikin mukavan mahdollisuuden matkan kuluessa vaihtaa ajatuksia ja kehitellä uusia ideoita. WP_20170422_12_54_50_ProNäyttelyssä päästiin näkemään Virona maatalouden nykykuva ja näyttely tarjosikin monipuolisen kattauksen niin koneiden muodossa kuin myös Viron elintarviketuotannon , puutarhatuotannon kuin myös metsätalouden koneistuksen osalla. Näyttelykentällä ulkona oli katseltavaa samoin kuin 5 sisähallissa. Näyttelypäivän päätteeksi tutustuminen Eestin lokakuussa 2016 avattuun kansallismuseoon olin myös katsomien arvoinen kohde. Näyttelypäivän päätteeksi yhdessä nautittu illallinen Tarton perinteisessä ” Pussirohu-kelder- ravintolassa” (Ruutikellari) kruunasi näyttelypäivän. Meno- ja tulomatkalla aika ei myöskään käynyt pitkäksi. Joukosta löytyi ohjelman esittäjiä; mm. laulumiehiä Lemin suunnalta.

TOUKOKUU-2017

Nasta ”Leijona” pe-su 5-7.5. Hattulassa (Parolannummen panssariprikaati)

Naisten Valmiusliitto ry (www.naistenvalmiusliitto.fi) on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus on yksi jäsenjärjestöistä. Liiton järjestämiin koulutuksiin voi osallistua kuka tahansa suomalainen nainen. Nasta harjoituksia järjestetään vuosittain yleensä kaksi. Vaikka harjoituksiin otetaan noin 400 osallistujaa, täytyvät halutuimmat kurssit yleensä heti ilmoittautumisen alettua. Yhdistyksestämme Nasta harjoituksiin ovat osallistunut ainakin Teija, Heli ja Johanna, joilta voit kysellä lisää

HEINÄKUU-2017


 


Opintomatka Västänkvarn peltopäivään 6.7.2017 Inkooseen

Västankvarn peltopäivä

 

Opintomatkalle Västänkvarn peltopäivään Inkooseen osallistui vajaa 40 osallistujaa Etelä-Karjalan alueelta

Opintomatkan järjestäjinä olivat Taipalsaaren maamiesseura ja tuottajat yhteistyössä Nuijamaan ja Joutsenon maamiesseuran kanssa. Västänkvarn peltopäivä oli kesän huippukohta maatalouden ammattilaisille; niin perinteisen tavan kuin luomutuotantoa harjoittaville maatilayrityksille. Opintomatkasta ja peltopäivästä ohessa tarkemmin:Västänkvarn peltopäivä 6.7.2017 esite 

 

Peltopäivässä tutustuttiin asiantuntijoiden opastuksella tai omatoimisesti peltopäivän monipuoliseen ohjelmatarjontaan

Peltopäivän koekentälle oli tehty valmiiksi tutustumista helpottava kenttäkierros. Kierroksella sai tutustua asioihin asiantuntijoiden opastuksella ruuduilla näkyviin asioihin tai kiertää kierrosta omatoimisesti. Avuksesi oli kyltitetty kierrokset ja lisätty sinne video-opasteita, joita voi käyttää mobiililaitteilla. Tapahtumakentällä pääsi tutustumaan mm.

  • laajoihin lajikekokeisiin, vertailtavissa ensimmäistä kertaa Suomen tärkeimmät viljalajikkeet
  • viljojen ja öljykasvien kasvinviljelytekniikkakokeisiin, kasvinsuojelu-, peittaus- ja siemenmääräkokeita
  • erikoiskasveihin mm. kumina, öljypellava, tattari, rehumaissi ja soija
  • luomutietoa mm. lajikkeista
  • kerääjä- ja saneerauskasveihin
  • IPM-kasvinsuojeluun
  • kasvinsuojeluruiskun suutinten valintaan ja suojakaistoihin
  • laajaan konekenttään ja työnäytöksiin
  • monipuolisiin asiantuntijapalveluihin mm. maan rakenteen ja vesitalouden vaikutukseen satoon
  • pienryhmätoimintaan

Kannatti lähetä mukaan – opintomatkan hinta oli vain 10 euroa/osallistuja Taipalsaarelta mukana oli 5 osallistujaa. Kaikkiaan ammattimatkalle osallistui vajaa 40 osallistujaa Etelä-Karjalan alueelta.

 

 

 

 

Taipalsaaren tuottajien kesäteatterimatka ke 19.7.2017 Mäntyharjun kesäteatteriin katsomana ” Eloa ja kuvaa” oli menestys

Eloa ja kuvaaKesäteatterimatkan pääjärjestäjä oli Taipalsaaren tuottajayhdistys. Tuottajayhdistys oli kutsunut myös maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet perheenjäsenineen mukaan matkalle. Osallistujille tarjottiin ilmainen kuljetus sekä väliajalla kahvit&mehu. Pääsylippu oli omakustanteinen.  Matkalle osallistui maksimimäärä osallistujia elin 45 henkeä. ” Eloa ja kuvaa” musiikkinäytelmä oli oikein viihdyttävä ja mukava. Näytelmän päätteeksi pääesiintyjä Maria Tyster tuli tapaamaan taipalsaarelaisia ja juttelemaan ja kuulemaan tuoreet terveiset Taipalsaarelta. Tämä ilahdutti kesäteatterimatkalle osallistuneita. Iso kiitos MTK Taipalsaari ry:lle hyvistä matkajärjestelyistä.


ELOKUU 2017

Vanhojen traktoreiden Suomi 100 vuotta historia-ajo 26.8.2017

Kokoontumisajo toteutetaan yhteistyössä Länsi-Saimaan ja eteläisen Lappeenrannan alueen konekerhojen kanssa

P1340830Mukana tapahtumassa ovat Taipalsaaren Wanhat Masinat, Lemin Rasvanäpit, Lennuksen avotraktorikerho Savitaipaleelta, Vilkjärven Vinssikerho ja Partalan siivapyöräkerho.

Vanhat traktorit saapuvat aamulla 26.8.2017 Lappeenrantaan ja klo 10.30 on näyttävä vanhojen traktoreiden Suomi 100 vuotta historia-ajon sisääntuloparaati Lappeenrannan linnoitukseen. Tavoitteena on saada 50 -70 vanhaa traktoria paikalle ja sisääntuloparaatiin mukaan. Lappeenrannassa vanhojen traktoreiden Suomi 100 vuotta historia-ajo järjestää myös ohjelmaa Kehruuhuoneen viereisellä koneiden esittelypaikalla. Ja konekerhot ovat myös ottaneet mukaan tuliaisia jaettavaksi tapahtumassa vieraileville. Kukin konekerho on varannut 100 tuliaista jaettavaksi.  Samaan aikaan on myös Kehruuhuoneella sadonkorjuu- ja sienimarkkinat, joten nähtävää ja koettavaa on paljon.


 

Maakuntaretki Luumäelle Salpalinjan Lusikkovuorelle ja Ukko Pekan Kotkaniemeen Suomi 100 juhlavuoden hengessä sunnuntaina 27.8.2017

Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät maakuntaretken, mutta retkelle ovat tervetulleita osallistumaan myös maamiesseuramme jäsenet. Retken hinta on 15 euroa / henkilö sisältäen mahdollisen yhteiskyydin, ruokailun ja kahvin. Mikäli ilmoittautuneita on riittävästi, järjestetään yhteiskuljetus bussilla. Tällöin bussi lähtee Lappeenrannan matkakeskukselta 27.8.2017 klo 09.00. Paluumatkalle lähdetään n. klo 17.00. Ilmoittautuminen on pyydetty 18.8. mennessä. Kannattaa kuitenkin vielä tarkistaa, onko paikkoja vapaana. Joten nyt kannattaa toimia nopeasti. Kyselyt ja ilmoittautumiset Sanna Lento-Kempille, puh. 040 – 544 7768 tai sähköpostilla:  sanna.lentokemppi@maajakotitalousnaiset.fi Ilmoita myös mahdollinen eritysruokavalio ja tarvitsetko yhteiskyydin. Varusteeksi säänmukainen vaatetus ja hyvät ulkoilukengät.

SYYSKUU 2017

Matka Riikaan – pohjoisen Pariisiin!  31.08.2017 – 02.09.2017

Lähde mukaan ProAgria Etelä-Suomen ja maa- ja kotitalousnaisten matkalle Riikaan. Vielä muutama paikka vapaana. Toimi nopeasti ! Riika - kuva Matkaohjelma: Torstai 31.8. Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 8:00. Matka alkaa Finnairin lennolla klo 9:30. Perille saavutaan klo 10:40 paikallista aikaa. Majoittuminen Konventa Seta hotelliin. Aikaa tutustua esimerkiksi Riian keskustoriin Perjantai 1.9. Lähtö klo 10 kohti Ozsolniekin kylää. Tutustuminen suomalaisen oppaan johdolla maatilaan, missä on vuodenmaidon ja juuston tuotantoa. Iltapäivällä on vierailu Baltezersin  arboretumissa, missä on 8 000 m2:n alueella noin 600 kasvilajia: havupuita, koristepensaita, pensasmustikoita ja erilaisia rhododendroneita. Täällä myös myydään kasveja. Lauantai 2.9. Nopeimmat ehtivät aamulla tehdä kierroksen puistoihin, jotka sijaitsevat vanhan ja uuden kaupungin välisellä vyöhykkeellä. Huoneiden luovutus klo 12 ja lähtö lentokentälle klo 15:45. Finnairin lento saapuu Helsinkiin klo 19:00. Tarkempi ohjelma liitteessä. Riika 2017 Matkan hinta jäsenille: 394 €/hlö 2 hengen huoneessa ja 446 €/hlö 1 hengen huoneessa. Hinta ei-jäsenille: 404 €/hlö 2 hengen huoneessa ja 456 €/hlö 1 hengen huoneessa. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: https://etela-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/matka-riikaan-pojoisen-pariisiin-7926 Sitovat ilmoittautumiset 10.7.2017 mennessä: Outi Ahponen, outi.ahponen@fmt.fi tai puh. 0207 757 713.  Vielä on muutaman paikka vapaana, joten pikailmoittautumisella mahdollisuus päästä mukaan.

LOKAKUU 2017

 

Retki KoneAgria – näyttelyyn 12.10.2017

 KoneAgria 12.10.2017 näyttelymatka Elina-hanke, Nuijamaan ja Joutsenon maamiesseurat yhdessä MTK-Lappeen kanssa järjestävät matkan Tampereelle KoneAgria – näyttelyyn to. 12.10.2017. Matkan hinta on 25 € + alv 24 %, mikä sisältää matkan, kahvit ja sisäänpääsyn. Etelä-Karjalan OP tarjoaa liput ja sämpyläkahvit. Matkalle ovat tervetulleita myös Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet.  Lähtö klo 6.00 Joutsenon linja-autoasema, 6.20 Lpr:n matkakeskus. Paluumatka alkaa klo 16.00. Ilmoittautumiset Eino Heinolalle s.postilla eino.heinola@proagria.fi tai puh. 0400 358 668 pe. 6.10. mennessä.  Tervetuloa matkalle! Seuraa ELINA -hankkeen tapahtumia www.proagria.fi/elina https://www.facebook.com/groups/elinvoimainenkasvitila/

Onnistumme yhdessä risteily 25.-26.10.2017

Lähdetään koko väen voimin ProAgria Etelä-Suomen järjestämälle 22 tunnin m/s Europa -risteilylle! Kokoustiloissa järjestetään ammattiohjelmaa, pienoismessut sekä muuta ohjelmaa sekä illalla että seuraavana päivänä. Teemana risteilyllä on hyvä yhteistyö, onnistumisten jakaminen, hyvinvointi, turvallisuus, verkostot ja yhdistys-toiminnan aktivointi. Pienoismessuilla voi tutustua ProAgrian, Maa- ja kotitalousnaisten sekä yhteistyökumppaneiden palveluihin ja tuotteisiin.

tallink-silja_europaKokoustilassa ovat asiantuntijat antamassa vinkkejä yhdistystoimintaan.  Tule kuulemaan myös vuoden 2017-2018 tapahtumista ja matkoista sekä tutustumaan uuteen jäsenrekisteriin sekä kokeilemaan käyttöön otettavaa ohjelmaa. Esillä tapahtumatiloissa on myös laaja joukko yhteistyötahoja, joiden osastoilla pääset tutustumaan heidän palveluihin ja tuotteisiin sekä kuulemaan mielenkiintoisia alustuksia.

Hintaan sisältyy bussikuljetukset satamaan ja takaisin, risteily valitussa hyttiluokassa, kokoustilassa kahvibuffet, buffet-illallinen klo 20:30, meriaamiainen sekä matkan aikana ammattiohjelma ja messut kokoustiloissa. Lisätietoja toiminnanjohtaja /järjestöpäällikkö Karita Alen,sähköpostitse karita.alen@maajakotitalousnaiset  tai  puhelimitse 0400 461 708 Sitovat ilmoittautumiset 31.8.2017 mennessä (mahdolliset erikoisruokavaliot) sekä lisätietoja sähköpostitse eve.lilja@fmt.fi tai puhelimitse 0207 757 714. Tutustu ohjelmaan ja matkaan tarkemmin : Onnistumme yhdessä risteilyohjelma 25. -26.10.2017 Tervetuloa yhteiselle mukavalle risteilylle !    

No comments.