SYYSKUU

SYYSKUU

SYYSKUU

No Comments

Perinteiset ” Maaseutumarkkinat” Lappeenrannan torilla 11.9.2016 klo 10.00-15.00

 

Taipalsaaren maamiesseura ja maaseutunaiset osallistivat tapahtuman valmisteluun sekä ovat omalla osastollaan mukana tapahtumassa.

 

maaseutuseurat_banderolliTeemana on ” Juuret maalla” ja tapahtumassa myös myytiin perinteistä Taipalsaarelaista ” leivän  juurta”, jonkavalmistaja oli Suoma Suutari Haikkaanlahdelta.  Leivän juuri sai melkoisen suosion ja niinpä se meni kuin kuumille kiville ja loppuikin jo ennen markkinoiden sulkeutumista. Kiitokset Suomalle mainiosta ” leivänjuuresta”. Nyt on juuret maalla ja kaupungissakin sananmukaisesti käytössä.

Maaseutumarkkinoilla maamiesseura ja maaseutunaiset oli ProAgrian&maa-ja kotitalousnaisten neuvontateltan yhteydessä ja oheisen kyltin kautta tunnistettavissa.

 

WP_20150607_11_57_09_ProEsillä oli myös maamiesseuran ja tuottajien yhteinen projekti ” Taipalsaaren vanhojen traktorityökoneiden avomuseoprojekti 2017″ esittely.

Tähän liittyen tapahtumassa oli esillä teemaan liittyen koneita ja esittelyaineistoa. Esillä oli mm. taipalsaarelaisen huippuharvinainen saksalainen RITSCHLER traktori 1950-luvulta vanhoine työkoneineen.  Myös tämän päivän maataloudesta ja lähiruoan tuotannosta kerrottiin Taipalsaaren maaseutuseurojen osastolla. Innalanmäen tila esitteli ” Ylämaan karjaa” ja lihatuotteiden suoramyyntiä samoin kuin Marko Suutari myös oman tilansa lihatuotteiden suoramyyntiä.

Perinteisesti maaseutumarkkinoilla kävi lähemmäs 10.000 kävijää ostamassa lähiruokaa Etelä-Karjalasta sekä muuta paikallistuotantoa.

 

Kiitoksia ”maaseutuseurat osastolla” käyneille lukuisille markkinavieraille !