Vuoden 2020 toiminta

Tälle sivulle on koottu tapahtunutta toimintaamme vuonna 2020

Tuleva vuosi 2020 pitää sisällään taas monenlaisia ja mielenkiintoisia tapahtumia jäsenillemme ja jäsenperheillemme.

Edellisvuosien tapaan olemme painottaneet toiminnassamme asioita, jotka ovat lisänneet  yhteisöllisyyttä jäsentemme välillä sekä antaneet virkistystä niin arjen askareihin kuin myös ammatillista tukea. Vuonna 2020 toiminnassamme on korostunut yhteistyö muiden kuntamme alueella toimivien yhdistysten kanssa. Näin toimien  olemme voineet yhdessä tarjota laajemmalle väelle mukavia tapahtumia kuin myös yhteisin voimin paremmin ne laadukkaasti toteuttaa.

Tälle sivulle olemme koonneet vuoden 2020 aikana toteuttamame tapahtumat ; niin maamiesseuran kuin maaseutunaistenkin osalla.

TAMMIKUU  2020

 9.1.2020 pidetiin maaseutunaisten hallituksen ensimmäinen kokous.

Kokouksissa käsiteltävinä asioina oli vuoden 2020 alun toimenpiteiden ja tapahtumien tarkempi suunnittelu. Näin alkuvuodesta jäsenistön kannattaa esittää myös lisätoiveista alkaneelle vuodelle, jolloin niitä voidaan huomioida vuoden 2020 tapahtumien ja toiminnan toteuttamisessa  

11.1.2020  maaseutunaiset kuntoilemassa kirkonkylän kuntosalilla.

 

Taipalsaaren maaseutunaiset aloittivat vuoden kuntoilemalla kirkonkylän kuntosalilla Hyvinvointiluotsi Hanna Bohm ohjauksessa. Reipasta kuntoilua aamu kymmeneltä huhkimassa noin 20 kunnostaan huolehtivaa maaseudumme naista.

 

 

 

29.1.2020 pidetiin maamiesseuran johtokunnan juhlakokous, vuoden 2020 ensimmäinen kokous.

Maamiesseuralle tästä kokouksesta teki juhlakokouksen, historian siipien havina, Tällä päivämäärällä 29.1.1900 pidettiin Taipalsaaren maamiesseuran perustava kokous. 

Ennen varsinaista kokousta Eero Juntunen selvitti johtokunnalle 120-vuotisjuhlassa julkaistavan historiateoksen tilanteen. Eeron tyylille kuuluen, saimme hyvin selkeän kuvan tilanteesta. Aineiston keräys, haastattelut, kuten kokonaisuus kaikkiaan on historiatoimituskunnan ”veturin” Eeron näpeissä. Johtokunnalla ei pienintäkään epäilystä, ettei historiateos olisi valmis julkaistavaksi juhlassa 27.9.2020.

Varsinaisessa kokouksessa käsiteltävinä asioina oli vuoden 2020 alun toimenpiteiden ja tapahtumien tarkempi suunnittelu sekä maamiesseuran osalla vuoden 2019 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen valmistelu kevätkokoukselle. Ilahduttavasti johtokunnalle tuotiin hyväksyttäväksi 5 uuden jäsenen liittyminen, yksimielisesti toivotettiin mukaan toimintaan. Näin alkuvuodesta jäsenistön kannattaa esittää myös lisätoiveista alkaneelle vuodelle, jolloin niitä voidaan huomioida vuoden 2020 tapahtumien ja toiminnan toteuttamisessa.

Puheenjohtajana jatkaa Asko Saikko ja varapj. Marko Suutari, sihteerinä Raili Leino. Johtokunnan jäsenet Sari Kantonen, Jarmo Kallio, Arto Kiljunen, Veikko Saira, Teija Arponen, Markku Hulkkonen, Simo Vitikainen.

Varajäsenet: Jarmo Fennander, Olli Pöysti, Marko Kannelniemi, Markku Talka, Matti Kuitto, Nina Lappalainen

Helmikuu

Vanhojen valokuvia tallennettiin Röytyn kotiseutalolla 4.-5.2020 klo 14.00-18.00

Taipalsaaren  maamiesseuran ja maaseutunaisten yhteistä historiakirjaa varten etsitään nyt VALOKUVIA vuodesta 1900 aina tähän päivään saakka.

4..-5.2.2020 pidettiin Röytyn koitiseututalolla vanhojen valkokuvien tallennuspäivä.  Tiistaina 4.2. paikalla oli 14 osallistujaa ja keskivikkona 5.2. paikalle saapui 16 osallistujaa kuvien ja vanhoja lehtileikkeiden kera.  Historiakirjan kirjoittaja tietokirjailija Pentti Pylkkö tallensi kuvat ja myös kuviin liittyvät tarinat saatiin talteen.

Myös 3 historiahaastattua saatiin nauhalle päivien aikana.

 Valokuvia ei tarvinnut jättää historiakirjan tekijälle, vaan jokainen sai ne heti tallennuksen jälkeen mukaasi. 

Molempina kuvien tallennuspäivinä väkeä kävi tasaisesesti . Kuvien skannausta odotellessa oli hyvä nauttia tarjolla olleesta kahvista ja kahvileivistä. Järjestäjien puolelta iso kiitos kaikille paikalle saapuneille ja vanhoja valokuvia tuoneille.

Tuleva historiakirja sisältää Taipalsaaren maamiesseuran 120 vuotisen historian sekä maaseutunaisten lähes 50 vuotisen historian.  Valokuvat tulevat olemaan historiakirjassa keskeisellä sijalla.

Kuvia ja historia-aineistoa otetaan edelleen vastaan  mielellään. Jos Sinulla on maittujen seurojen toimintaan liittyen tietoja tai valokuvia, olisimme kiitollisia, jos saisimme niitä käyttöömme. 

Historiakirja julkaistaan 27.9.2020 Taipalsaaren maamiesseuran 120 v. juhlassa.

 

Lisätietoja antaa: historiatoimikunnan puh.joht. Eero Juntunen, puh. 0400-372857;  eero.juntunen@pp1.inet.fi

Maaseutunaisten viinitasting perjantaina 7.2.2020 klo 18.00 Saimaanharjun kohtaamispaikka Luodossa

Viinitasting toteutettiin Sari  Taskilan opastuksella.  Osallistumismaksulla  10 euroa/osallistuja, saatiin paljon viinitietoutta. Viinejä maisteltiin juustojen kera, että ilman. Saimme todeta, kuinka erilaisten juustojen vaikutus makutuntemukseen muuttui saman viinin kohdalla, Tämä vain yhtenä opituista asioista mainiten. Tilaisuus oli oikein hyvin järjestetty,  reilu parituntinen viini tietoisku. Viini-illasta poistuttiin, kukin taholleen harjoittelemaan tämän vaikean lajin sisäistämistä. 

 

———————————————————————————————————————–

No comments.