Vuoden 2021 toiminta

Tälle sivulle tulemme kokoamaan vuoden 2021 aikana toteuttamamme tapahtumat ; niin maamiesseuran kuin maaseutunaistenkin osalla.

 

HELMIKUU 2021

Haikkaanlahden laskiaissunnuntai-tapahtuma 14.2.2021

Tämä koko perheen laskiaistapahtuma on jo muodostunut perinteeksi Taipalsaarella.  Vallitsevien kokoontumisrajoitusten vuoksi, ei maaseutuseurat voi ottaa riskiä, tämän suuren suosion saavuttaneen tapahtuman järjestämisestä. Viime vuosina on ollut noin 400-500 osallistujaa. Nyt olisi 7. peräkkäinen kerta tapahtumalle, mutta edellä mainitusta syystä nyt on tapahtumana peruttu.

Mäki Haikkaanlahdella kuitenkin on, samassa paikassa kuten ennenkin. Siinä voi käydä laskemassa omilla välineillä ja omalla vastuulla.  Mäki on laskettavissa  la 13 ja su 14.2.2021.

Mäki oli hyvässä kunnossa, tai oikeammin sanottuna kaksi mäkeä. Tänä vuonna Suutarin Marko löysi lunta mäkeen huomattavasti helpommalla, kuin viimeksi. Viime tapahtumaan 2020 jouduttiin lunta haalimaan Lappeenrannan keinojäiltä, muutaman rekkakuorman verran.

Lauantaina ja sunnuntaina mäenlaskun hurmasta nautittiin usean laskijan riemulla. Sopivasti ilman ruuhkia perhekunnat  piipahtivat mäenlaskussa omine välineineen.

 

 

Taipalsaaren maamiesseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous on jouduttu perumaan / siirtämään Taipalsaaren kunnantalolla (Kellomäentie 1)

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilanneku​varyhmä on todennut 9.3.2021​: Koronavirusep​id​emia on Etelä-Karjalan alueella leviämisvaiheessa. 

Voimassa on kuuden hengen kokoontumisrajoitus.

Tilaisuuteen osallistuville on tarjolla pullakahvit klo 18.00 alkaen ennen varsinaisen kokouk sen alkua.   Kevätkokouksessa ovat esillä sääntöjen 6§ määräämät asiat. Kevätkokouksessa hyväksytään vuoden 2020 toimintakertomus sekä vuoden 2020 tilinpäätös.

Kokousedustajat saavat myös ajankohtaiskatsauksen tulevan kevään tapahtumista sekä väliaikatietoja Taipalsaaren maamiesseuran 120 vuotta historiakirjan valmisteluvaiheesta ja tulevasta sisällöstä.

Noudatamme kokouksessa koronatilanteen mukaisia turvaohjeita sekä niiden edellyttämiä mahdollisia osallistujamäärän rajoituksia.  Aiemmin ennen koronatilannetta yleisten kokouksen alussa on ollut perinteisesti kaikille avoin ja ilmainen ajankohtaisesitelmä, johon on osallistunut kuulijoita noin 50- 80 henkeä. Koronatilanteen asettamien rajoitusten vuoksi emme tällä kertaa tarjoa esitelmätilaisuutta, vaan palaamme tähän käytäntöön sitten, kun koronatilanne on voitettu.

 

MAALISKUU  2021

Ilmainen hissilippu jäsenille & jäsenperheille käytettäväksi lasketteluun yhden kerran Joutsenon Myllymäessä arkipäivisin (ti-pe) 8.3. – 31.3.2021 välisenä aikana

Tämä tapahtuma kuitenkin onnistui kaikkien perumisten keskellä. Toivottavasti mahdollisimman moni käytti tarjottua mahdollisuutta. Kokonaiskuvaa kävijöistä ei edellisten vuosien tapaan saanut muodostettua, poikkeuksellisen toteutuksen johdosta. Itse ainakin kävin lumilautaa ulkoiluttamassa, sattuen vielä erittäin kaunis päivä tähänkin ulkoiluun. 

Tämän laskettelutapahtuman organisoijana ja ILMAISEN LASKETTELULIPUN mahdollistajana on MTK Kaakkois-Suomen  maaseutunuoret. Yhteistyömme puitteissa he ovat kutsuneet myös Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten jäsenet & jäsenperheet mukaan tähän omatoimiseen laskettelutapahtumaan ja ilmaisen laskettelulipun käyttäjiksi. ISO KIITOS seurojemme puolesta MTK Kaakkois-Suomen maaseutunuorille !

ARKIPÄIVISIN (ti-pe) 8.3. – 31.3.2021 VÄLISENÄ AIKANA jäsen & jäsenperhe voi käydä laskettelemassa Myllymäessä ja saa TÄNÄ AIKANA  3 tunnin ILMAISEN HISSILIPPUN itselleen & perheen jäsenille. Tämän edun voi hyödyntää vain yhden kerran 8.3.-31.3.2021 välisenä aikana.  Mahdolliset välineiden vuokraukset jokainen maksaa itse.

Tarkista Myllymäen aukioloajat ja koronaohjeistus Myllymäen www-sivuilta:

https://www.myllymaki.com/uutiset.html?190292

Aiempina vuosina on ollut myös ulkoilun ja laskettelun ohessa tarjolla laskettelurinteen alatuvalla ilmaiseksi kahvia, mehua, pullaa ja grillimakkaraa, mutta tänä vuonna tätä ei voida toteuttaa koronamääräysten vuoksi.  

Jäsenet ovat saaneet jäsentiedotteen mukana lipun, jonka täyttämällä voi saada ilmaisen hissilipun ( 3 tuntia) käyttöönsä. Edun voi hyödyntää vain kerran,. Mikäli olet MTK:n jäsen, lipuketta ei tarvita vaan MTK:n jäsenkortti riittä

************************************************************************************************
Tarvittaessa lisätietoja antavat: Maamiesseuran puheenjohtaja Asko Saikko, puh. 040 – 5075842, maaseutunaisten
sihteeri Heli Sahlman, puh. 0400-257897 ja MTK Taipalsaari ry:n sihteeri Sari Kantonen, puh. 050 – 3058382

 

HUHTIKUU  2021

9-11.4.2021 Nasta Merituuli 2021 Hamina Naisten valmiusliitto

PERUTTU!

 

 

 

 

 

Taipalsaaren koululaisten oma metsänistutustapahtuma huhti-toukokuun vaihteessa

Siirtynyt mahdollisesti syksyyn 2021??

 

 Kaikki Taipalsaaren koulujen oppilaat ( n. 500 oppilasta) pääsevät istuttamaan ohjatusti
omat taimet kunnan osoittamalle maalle ja maaseutuseurojen ohjauksessa.

Tästä tulee ” Taipalsaaren koululaisten oma ” hiilinielu”, jonka myötä koululaiset pääsevät
seuraamaan ” oman metsän kasvua”.

 

On samalla Taipalsaari 450 vuotta tapahtuma koululaisille.

Jos korona-tilanne estää keväällä tämän toteutuksen, voidaan se toteuttaa
syyskuussa 2021

 

TOUKOKUU  2021

Jouduttu siirtämään myöhempään ajankohtaan.

Röytyn katon uudelleen tervaus

Röytyn pihaton haapalautakatto tervattiin kesällä 2019 ensimmäisen kerran pihaton valmistuttua.

Nyt on aika tehdä uudelleen tervaus, jotta pihaton upea haapalautakatto saadaan säilymään mahdollisimman hyvin ja pitkään tulevina vuosina.

 

Tervaushomma hoidetaan maamiesseuran ja kotiseutuyhdistyksen yhteistyönä talkoilla, kuten aikaisemminkin. Aitoa mäntypuusta valmistettua hautatervaa onkin jo varattuna tähän tapahtumaan.

Tervaustapahtuman tarkempi ajankohta täsmentyy sen mukaan, miten kevät ja ilmat etenee toukokuussa. Tervaustalkoot hoidetaan 5-10 miehen talkoolaisvoimin. Kuten edelliselläkin kerralla, tervaus kiinnostanee myös ”ohikulkijoita” ja tapahtumalla tullee olemaan seuraajia samalla tapaa kuin kesäkuussa 2019, kun katto ensi kerran tervattiin. Aito tervan tuoksu leijui silloin 2-3 viikkoa kirkonkylän raitilla ja sitä moni ohikulkija ihasteli. Näin varmaan myös tänä keväänä.

 

Historiaretki Kannakselle (Muolaa-Äyräpää-Summa)yhdessä Taipalsaaren reserviläisten kanssa. 

Valitettavasti jää odottelemaan sopivampaa ajankohtaa, elikkä kun matkustus taas sallitaan.

 Retkellä seurattaisiin ” taipalsaarelaisten veteraanien sotatietä /talvisota” . Näin
tällä olisi kytkös Taipalsaaren historiaan sota-ajan osalta. Retki voidaan toteuttaa myös
loppukesästä, jos koronatilanne estää sen toteuttamisen keväällä. Taipalsaaren kippari Osmo
Savolainen olisi mahdollinen retken vetäjä? . Retken osallistujamäärä 30-45 henkeä.

No comments.