Kosteikkoklinikka Asko ja Maija Saikon kosteikolla 7.7.2020 klo 17.00-20.00 (os. Suolahdentie 461, 54930 Levänen)

Kosteikkoklinikka Asko ja Maija Saikon kosteikolla 7.7.2020 klo 17.00-20.00 (os. Suolahdentie 461, 54930 Levänen)

Kosteikkoklinikka Asko ja Maija Saikon kosteikolla 7.7.2020 klo 17.00-20.00 (os. Suolahdentie 461, 54930 Levänen)

Tapahtumassa kerrotaan  asiantuntijoiden toimesta kosteikon hoidosta ja kunnostuksesta Asko ja Maija Saikon kosteikolla.

Taipalsaarella on viime vuosien aikana rakennettu kosteikkoja ehkä enemmän kuin missään muussa kunnassa Suomessa.  Pien-Saimaan ympäristössä on  jo yli 100 toimivaa kosteikkoa. Kosteikkojen merkitys vesistöjen kunnon kohentajina on saanut arvostusta. Myös kosteikkojen rakentajille on annettu kiitosta tästä työstä.

Kosteikkojen toimivuus kuitenkin edellyttää, että kosteikkojen keräämää humusta poistetaan aika-ajoin. Niinpä tämä teema on haluttu ottaa tämän vuoden ” pellonpiennar”-tapahtuman teemaksi. 

Vinkkejä ja opastusta kosteikkojen hoitoon

 Onko sinulla kosteikko? Kiinnostaako aihe tai Pien-Saimaan tila sinua? Miksi kosteikkoja pitää hoitaa? Miten kosteikkoja voi hoitaa? Mistä apua ja neuvoja?

Kosteikkoklinikka Saikon kosteikolla (Suolahdentie 461, Taipalsaari) vastaa kysymyksiin ja tarjoaa neuvoja ja apua.   

 Illan ohjelmassa klo 17.00-17.30

  • Asko Saikko, kosteikon isäntä ja Taipalsaaren maamiesseuran puheenjohtaja avaa tilaisuuden ja kertoo omia kokemuksiaan kosteikostaan
  • Raija Aura Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta kertoo PISARA+ hankkeesta sekä Pien-Saimaan kunnostuksesta
  • Simo Sihvo Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta opastaa kosteikkojen hoidosta ja kunnostuksesta.

Loppuilta on vapaata keskustelua ja seurustelua, vaihdetaan kuulemisia ja kokemuksia. Tarjolla myös kahvia sekä makkaraa ja lettuja.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille ja sopii kaikenikäisille, myös lapsiperheille. 

Paikoitus autoille Asko ja Maija Saikon pihassa, Suolahdentie 461, josta kävelymatkaa alas Maaveden rantaan kosteikolle on noin 300 m. Veneellä pääsee aivan kosteikon viereen Vuolasenniemen itäpuolelle lahden rantaan.

Asko ja Maija Saikko kutsuvat Sinut lämpimästi tervetulleeksi kosteikolleen kuulemaan, oppimaan, keskustelemaan, tapaamaan tuttuja ja uusia tuttavuuksia, vaihtamaan kuulumisia ja kokemuksia kosteikkojen hoidosta, Pien-Saimaan kunnostuksesta ja vesiensuojelusta yleensä.

Tilaisuuden järjestävät Taipalsaaren maamiesseura ja tuottajat, sekä PISARA+ hanke