Röytyn kotiseututalon pihaton kevytkatoksen teko touko-kesäkuun kuluessa

Röytyn kotiseututalon pihaton kevytkatoksen teko touko-kesäkuun kuluessa

Röytyn kotiseututalon pihaton kevytkatoksen teko touko-kesäkuun kuluessa

Jotta Röytyn pihaton käyttö olisi jatkossa vieläkin mukavampaa ja myös huonommalla säällä mahdollista Taipalsaaren kotiseutuyhdistyksen ja maamiesseuran voimin on päätetty rakentaa touko-kesäkuun 2019 aikana pihattoon haapapuinen kevytkatos perinteitä noudattaen. Kevättalvella hankitaan tarvittava puumateriaali ja varsinaisesti rakentaminen alkaa talkoilla toukokuussa. Talkooväkeä siis tarvitaan tässä yhteisessä ponnistuksessa.

Tervetuloa talkoisiin

Tavoitteena on kevytkatoksen valmiiksi saaminen Taipalsaari-päiville mennessä ( 30.6.2019) . Kaikki halukkaat ovat tervetulleita talkoisiin tähän yhteiseen ponnistukseen. Asia oli esillä myös maamiesseuran kevätkokouksessa 28.4.2019. Kokouksessa kyseltiin jo vapaaehtoisia tuleviin talkoisiin.

Asia kiinnosti ja myös kunnanjohtaja suhtautui myönteisesti tähän kaikkia kuntalaisia palvelevaan tapahtumaan.

Hän lupautui myös itse mukaan talkoisiin vapaa-ajan puitteissa. Kunnanjohtaja Kuuramaan ohella myös 21 muuta paikalla olevaa ilmoittautui jo tässä vaiheessa mukaan talkooporukkaan.

kattolaudoituksen malli

Hankkeen vetäjänä toimii maamiesseuramme kunniajäsen ja kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Koivunen (puh. 0500-550245). Niin kotiseutuyhdistyksen kuin maamiesseuran puolelta toivomme, että talkooväkeä saadaan ja näin mahdollistetaan Röytyn pihaton kevytkatoksen valmistuminen Taipalsaari-päiville. Tavoitteena on, että kevytkato on valmis 30.6.2019 mennessä, jolloin Röytyssä vietetään ” maaseudun perinnepäivää”.

Röytyn kotiseututalon pihapiirissä olevan vanhan navetan pohja raivattiin talkoilla siistiksi ja  sen jälkeen pohjalle tehtiin tukeva lankkulattia. Talkooporukan muodostivat maamieseuran ja kotiseutuyhdistyksen miehet ja naiset. Kaikkiaan talkootyötä tehtiin yli 200 tuntia. Paikka nimettiin ” Röytyn pihatoksi ” , joka on kaikkien kuntalaisten käytössä. Jarmo Koivusen toimesta tehtiin pihattoon mahtavan pyypöytä ( paino 1500 kg), joten pihatossa voidaan nauttia eväitä ja viettää aikaa mukavasti tämän yhteisen pöydän ääressä kesällä. Ja näin on tapahtunutkin. Pihatossa on pidetty elokuun pihattopiknikkiä, syöty Taipalsaari-päivien yhteydessä 200 hengen voimin paikallisista raaka-aineista valmistettua makoisaa lihasoppaa sekä myös seurattu ” kuninkuusraveja” kesällä 2018 livenä ravikatsomon myötä.

tukeva on pöytä, yritäppä nurkasta nostaa.