Taipalsaaren koululaiset viihtyivät ”AgrOlympic” -kisailussa lauantaina 8.9.2018

Taipalsaaren koululaiset viihtyivät ”AgrOlympic” -kisailussa lauantaina 8.9.2018

Taipalsaaren koululaiset viihtyivät ”AgrOlympic” -kisailussa lauantaina 8.9.2018

No Comments

Taipalsaaren koulutoimi järjesti perinteisen koululaisten liikunta-ja urheilukilpailupäivän 8.9.2018. Tähän tapahtumaan oli koulujen puolelta toivottu ” oheisohjelmaa”, jolloin mahdollisimman moni oppilas voisi osallistua urheilun ohella tähän itselle mieleiseen oheisohjelmaan.

Maaseutuseurat on vuosittain pyrkinyt järjestämään Taipalsaaren koulujen kanssa jonkun aktiviteetin, jossa voidaan tuoda mielenkiintoisella tavalla oppilaille esille maaseutua ja sen elinkeinoja. Tästä hyvän esimerkkinä oli kesällä 2017 toteutettu ” kirkonkylän koulun oma perunamaa-projekti”.

Tällä kertaa toteutettiin ” AgrOlympic-kisailu” koululaisten liikuntapäivän oheisohjelmana, jonka kautta leikin ja mielenkiintoisten kisailujen muodossa tuotiin esille maaseutua ja sen elinkeinoja.

WP_20180908_12_13_41_Rich

Kisailuun osallistui lähes 300 oppilasta. Myös oppilaiden vanhemmat olivat seuraamassa tapahtumaa runsain joukoin. Tapahtuma oli näin samalla ” kodin ja koulun” yhteinen päivä. Myös median edustajat olivat paikalla ja tapahtumasta oli laajahkot jutut niin Etelä-Saimaa lehdessä kuin myös Länsi Saimaan Sanomissa.

Etelä-Saimaa lehden juttu 8.9.2018 verkkolehti- AgrOlympic kisailut

Juttu AgrOlympic-kisailusta LänsiSaimaa sanomat 12.9.2018

Kisailussa oli tehtäväkenttä 1- 6 luokkalaisille ja oma 7- 9 luokkalaisille. Molemmille ryhmille oli tehtäväkentällä 8 erillistä tehtäväpistettä, joilla kisailtiin ja myös opittiin leikin ja tehtävien myötä maaseudun elämästä ja elinkeinoista.

Oppilaat ja opettajat antoivat myös palautetta tapahtumasta:

– pisteet mukavia ja pieniä lapsia innostavia

– jonottamista jossakin kohdassa liikaa, osan mielestä meni sopivasti

– vaivaa oli nähty pisteiden keksimisessä

– talkoolaisia kiiteltiin paljon, selittivät pisteet rennosti

– trippimehut oli mukava yllätys monen mielestä

– koneet ja laiteet oli kysyttyjä ja monen mielestä parhaat

AgrOlympic- kisailu tapahtui Saimaanharjun yhtenäiskoulun läheisyydessä sijaitsevalla ulkoilualueella ( Saimaanharjun montulla) klo 09.00 – 13.00. Tapahtuman järjestäjinä olivat maamiesseura, tuottajta ja maaseutunaiset. Tapahtuma toteutettiin talkooperiaatteella ja peräti 21 talkoolaista oli järjestelyissä ja tapahtumapisteillä mukana.

Kunta arvosti myös AgrOlympic- kisailun järjestäneitä talkoolaisia ja niinpä kunnan toimesta järjestetään talkoolaisille erillinen kakkukahvitilaisuus vielä ti 25.9.2018 klo 14.00 Saimaanharjun yhtenäiskoulun ruokalassa.