Elämää Saimaan rannoilla esihistoriasta nykypäiviin esitelmä kiinnosti ja väkeä kuulolla kunnantalolla oli täysi valtuustosalillinen

Elämää Saimaan rannoilla esihistoriasta nykypäiviin esitelmä kiinnosti ja väkeä kuulolla kunnantalolla oli täysi valtuustosalillinen

Elämää Saimaan rannoilla esihistoriasta nykypäiviin esitelmä kiinnosti ja väkeä kuulolla kunnantalolla oli täysi valtuustosalillinen

No Comments

ESITELMÄN piti FT Kristiina Korjonen-Kuusipuro.

Kristiina Korjonen-KuusipuroEsitelmän aiheena oli ”Taipalsaaren historiahanke: elämää Saimaan rannoilla esihistoriasta nykypäivään” Hankkeen päätoimittaja on FT Kristiina Korjonen-Kuusipuro

Esitelmä oli kaikille avoin tilaisuus ja niinpä väkeä tuli ennätyspaljon paikalle; peräti 89 henkeä.

Ohessa esite: Kristiina Korjonen-Kuusipuro esitelmä 22.11.2018 Taipalsaaren kunnantalolla -esite 

Ennen esitelmää oli tarjolla kaikille ilmainen kahvi- ja ohrapuurotarjoilu klo 19.15 alkaen ja varsinainen esitelmä alkoi klo 19.35.

Esitelmässään Kristiina Korjonen-Kuusipuro kertoi historiateoksen rakentumisesta ja teoksen tämän hetkisestä tilanteesta. 

FT Kristiina Korjonen -Kuusipuro puhuu yleisölle

Hän valotti  myös tutkimustyötä, jota kirjaa varten oli tehty. Hankkeessa on myös neljä muuta kirjoittajaa ja hanketta valvoo historiatoimikunta, johon kuuluu Taipalsaaren kunnan ja seurakunnan edustajia.

Ilta tarjoisi nyt ainutlaatuisen mahdollisuuden jo ennakkoon kuulla tulevasta Taipalsaaren kunta 450 vuotta paikallishistoriateoksen sisällöstä kuin myös keskustella historiateoksen päätoimittaja Kristiina Korjonen-Kuusipuron kanssa. Esitelmän pohjalta syntyikin varsin vilkas keskustelu.

Taipalsaaren historiateos valmistuu syksyn 2020 lopulla lopulliseen muotoon ja näin sillä juhlistetaan osaltaan Taipalsaaren 450-vuotisjuhlaa vuonna 2021.

Taipalsaaren kunnanhallituksen puheenjohtaja Taisto Pitkänen käytti myös puheenvuoron ja antoi tilaisuudessa katsauksen uuden kunnanjohtajan valintatilanteesta.

Asko Saikko luovutti stipendit Antti Kovuselle ja Jarkko LehtoselleEsitelmän jälkeen Taipalsaaren maamiesseuran toimesta luovutettiin stipendit maatalous-metsä-ja puutarhakouluista valmistuneille taipalsaarelaisille nuorille. Tällä kertaa stipendin saivat Antti Koivunen ja Jarkko Lehtonen. Molemmat nuoret olivat suorittaneet keväällä 2018 metsäkoneenkuljettajan ammattitutkinnon Mikkelin ammattiopistosta.

Saman iltana oli myös ” maaseutuseurojen ” viralliset kokoukset. Taipalsaaren maaseutunaiset ry:n varsinainen kokous on klo 18.00-19.00 alkaen ja Taipalsaaren maamiesseura ry:n syyskokous esitelmän ja kahvi-ja ruokatarjoilun  jälkeen n. klo 21.10 alkaen

Maamiesseuran syyskokouksessa käsiteltiin sääntöjen 6§ pykälän mukaiset asiat. Johtokuntaan erovuorossa olevien jäsenet tilalle valittiin uusina jäseninä Arto Kiljunen ja Teija Arponen-Latto. Lisäksi  vahvistettiin vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio.