Suussa sulavaa Thai ruokaa valmistettiin ja nautittiin miesten ja naisten yhteisellä Thai-ruokakurssi lauantaina 13.10.2018 Saimaanharjun yhtenäiskoululla

Suussa sulavaa Thai ruokaa valmistettiin ja nautittiin miesten ja naisten yhteisellä Thai-ruokakurssi lauantaina 13.10.2018 Saimaanharjun yhtenäiskoululla

Suussa sulavaa Thai ruokaa valmistettiin ja nautittiin miesten ja naisten yhteisellä Thai-ruokakurssi lauantaina 13.10.2018 Saimaanharjun yhtenäiskoululla

No Comments

Miesten ja naisten yhteisellä Thai-ruokakurssilla perehdyttiin Thai-ruokien valmistukseen ammattilaisten opastuksella Saimaanharjun yhtenäiskoulun opetuskeittiössä.  Kaikkiaan ruokakurssille osallistui 17 henkilöä.

Kevätkääryleen teko menossa 13.10.2018

Pitopalvelu Sam Phi Nongin henkilökunnan opastuksella valmistamme maistuvan thaimaalaisen ateriakokonaisuuden sekä pääsemme myös tutustumaan thaimaalaisen ruokakulttuurin ja ruoanvalmistuksen saloihin. Kurssin opettajina toimivat Jani ja Sudarat Kettunen.

Heidän johdollaan 17 hengen voimin valmistettiin ensin yhdessä yhdessä kevätkääryleitä.  Sitten jakaannuttiin ryhmiin ja valmistettiin Tom Yam kanakeittoa, porsasta hapanimeläkastikkeessa ja lohta vihreässä curryssa.

Soppaa tulelle

Jälkiruuaksi valmistettiin makeaa riisiä, mangoa ja kookosmaitokastiketta . Lisäksi keitettiin thaimaalaista jasmiiniriisiä. 

Lopuksi sitten nautittiin tämä yhdessä laitettu Thai ruokakokonaisuus yhteisen pöydän ääressä.

Kaikki Thai-ruokalajit alkupaloista jälkiruokaan ovat maistuvia. Ehkäpä lohisoppa vihreällä curryllä oli se kaikkein  maistuvin kokonaisuus.

Lohisoppaa vihreällä currylla ruokakurssin suosikki

Kiitokset kurssilaisille. Olipa mukava nelituntinen Thai-ruokaa yhdessä kokatessa ja ennenkaikkea sitä yhdessä nauttiessamme.

Sudaratille ja Janille iso kiitos myös. Teidän johdolla ja opastuksella oppi meni perille ja hyvää tuli. Teitä ja Pitopalvelu Sam Phi Nongia voi suositella. . (https://www.thaimaalainenpitopalvelu.fi/   ja https://www.facebook.com/samphinong/ )

Kurssin hinta oli 20 euroa/henkilö sisältäen opastuksen, ruuanvalmistuksen ja ruokailun