HEINÄKUU

HEINÄKUU

No Comments

Maaseudun perinnepäivä 3.7.2016 kiinnosti – lähemmäs 500 kävijää maaseudun perinnepäivässä Röytyn kotiseututalolla.

Maaseutupäivän 3. 7. 2016 ohjelma ja aikataulu

 

Taipalsaaren maamiesseuran, maaseutunaisten ja tuottajien toteuttamassa ” Maaseudun perinnepäivässä” Röytyn kotiseututalolla oli väkeä runsaasti. Tapahtuma oli osa tämän vuoden Taipalsaari-päivien ohjelmaa ja toimiva sellainen.WP_20160703_15_42_56_Pro

WP_20160703_11_52_46_ProVäki viihtyi tapahtumassa ja katseltavaa ja koettavaa oli niin vanhemmille kuin myös lapsiperheille. Tapahtumassa oli esillä niin historiaa vanhojen koneiden ja työmenetelmien muodossa kun tämän päivän elävää maaseutua ja sen toimijoita sekä eläimiä. Tapahtumassa oli nähtävillä eläimistä myös Innalanmäen ” Ylämaan nautarodun karjaa” edustajan ” Arwen” vasikka, joka kiinnosti erityisesti lapsia ja lapsiperheitä.WP_20160703_12_39_39_Pro

Ja myös muiden toimijoiden esittelyjä oli mukana kuin myös perinteiset käsityötaidot oli esillä Liisa Siitosen ja Mirja Iivosen toimesta. Suutarimestari Ari Tylli esitteli suutarin perinteistä käsityöammattiataitoa ja hänen Oskari poikansa puolestaan viihdytti väkeä harmonikkamusiikilla.

Nuoret-SA

Uutena yhteistyötahona tapahtumassa oli Maasotakoulu, joka esitteli toimintaa soveltuvin osin. Laser-ammunta rynnäkkökiväärillä ja pistoolilla kiinnosti kovasti ja myös nuoret pääsivät kokeilemaan silmän ja käden tarkkuutta.

Uusia yhteistyötahoja tapahtumassa olivat myös Mooser Putro muistosäätiön toiminnan esittely ja Jässi jätevesihankkeen esittely.  Saimaan ympäriajon historia-ajoneuvot myös pysähtyivät tapahtuman aikana kirkonkylällä ja näin täydensivät päivän ohjelmaa.

 

 

 

 

WP_20160703_11_47_38_ProEsillä oli myös Röytyn pihapiiriin valmisteilla olevaa vanhojen työkoneiden avomuseo ja sen myötä pienimuotoinen konenäyttely. Myös ruokatarjontaa oli esillä ja maa-ja kotitalousnaisten edustaja Sari Paajanen  esitteli ja maistatti ” Superruokaa Pohjolasta” teemalla paikallista ruokatarjontaa luonnosta ja pelloilta.

 

 

Pellonpiennarpäivässä 5.7.2016  Harri Kontusen tilalla Leväsessä saatiin ajankohtaista tietoa nurmen- ja viljanviljelyyn sekä tutustuttiin kolmeen hyvin rakennettuun ja toimivaan kosteikkoon.

P1050829Harri Kontusen tilalle oli yhteistyössä Berner Oy:n kanssa perustettu laidunnurmelle koelohko, jossa pellonpiennarpäivään osallistuville oli nähtävillä rikkakasvien torjunnan merkitys laadukkaan ja hyvän nurmisadon tuottamisessa.

Pellonpiennarpäivässä olivat myös mukana alan huippuosaajat ProAgria Etelä-Suomesta. Mukana kasvintuotannon huippuasiantuntija Eino Heinola kertoi viljanviljelyn onnistuneesta toteuttamisesta sekä nurmentuotannon huippuasiantuntija Asko Laapas puolestaan kertoi nurmentuotannon onnistuneesta toteuttamisesta.

 

Berner Oy:stä mukana oli asiantuntijana asiakkuuspäällikkö Kyösti Skippari, joka kertoi Berner Oy:n tarjoamista tuotteista ja palveluista tuloksekkaan viljan- ja nurmentuotannon toteuttamiseksi.

 

WP_20160705_15_04_58_ProKosteikkoasiamies Antti Happonen puolestaan kertoi Harri Kontisen tilalla rakennetusta 3 hyvin toimivasta kosteikosta, jotka olivat paisti toiminnaltaan tehokkaita myös silmälle kauniita ja luontoa rikastuttavia.  Tilaisuuteen osallistui 22 henkilö. Pieni sadekaan ei haitannut tapahtumaa vaan asiantuntijoiden kertomaa kiinnostuneina niin tilan konehallilla annetussa tietoiskussa kuin myös havaintolohkoilla pellonpientareella.

Pellonpiennartilaisuudessa oli mahdollisuus keskustella ja kysellä mukana olevilta asiantuntijoilta viljan- ja nurmenviljelyyn ja kosteikkorakentamiseen liittyvistä asioista sekä ” pellon-pientareella” nähdä ja kuulla hyvistä käytännöistä niihin liittyen.

Tilan isäntä Harri Kontunen kertoili myös tilaisuudessa tilan historiasta ja toiminnasta ansiokkaasti. Lämpimät kiitokset isäntäväelle tapahtuman toteutuksesta tilalla.

Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Taipalsaaren maamiesseura ja tuottajat ja maaseutunaiset sekä ProAgria Etelä-Suomi ja Berner Oy.  Pellonpiennarpäivään osallistujille Berner Oy tarjosi ” pellonpiennarkahvit ja pullat”. Tilaisuus on ilmainen osallistujille.

 

Kesäteatterimatka 13.7.2016 Aholan kesäteatteriin Joutsenoon kokosi bussillisen väkeä mukaan

Taipalsaaren tuottajayhdistys järjesti jäsenilleen kesäteatteriretken Joutsenoon Aholan kesäteatteriin 13.7.2016 katsomaan mukaansatempaavan hauskaa ”LENIN jäillä” farssia.  

 

Aholan kesäteatteri 13.7.2016Tuottajayhdistys kutsui myös Taipalsaaren maamiesseuran ja maaseutunaisten yhdistysten jäsenet perheenjäsenineen mukaan tälle yhteiselle kesäteatterimatkalle.

Tuottajayhdistys järjesti ja maksoi bussikuljetuksen (Ahokainen) Taipalsaarelta kesäteatterille ja takaisin sekä tarjosi mukana oleville ilmaiset kahvit näytelmän väliajalla. Teatterilippu oli omakustanteinen ja se maksoi 15 €/hlö. Alle 12 vuotiaat pääsivät ilmaiseksi. Mukana matkalla oli lähes 30 osallistujaa ja myös maamiesseuran ja maaseutunaisten väkeä osallistui kiitettävästi mukaan.  Saadun palautteen pohjalta kesäteatterimatka oli onnistunut ja LENIN jäillä oli ollut oikein hauska ja viihdyttävä kesäteatteriesitys.  Kesäteatteria parhaimmillaan !!!